Türkiye’de yapılan KDV düzenlemesi bir çok ürün ve hizmeti etkilemeye devam ediyor. Apple’da yapılan KDV düzenlemesi kapsamında App Store fiyatlarına zam yapacağını duyurdu.

Birkaç gün önce yapılan KDV oranlarındaki değişiklikle birlikte Türkiye’de satılan ürün ve hizmetlerinin fiyatlarına zam gelmeye başladı. Apple önceki günlerde yeni KDV oranlarını iPhone, iPad ve diğer tüm ürünlerine uygulamaya başlamıştı. Şirket bu sefer de App Store mağazasındaki fiyatların yükseleceğini açıkladı.

App Store fiyatlandırmasında değişikliğe gidiliyor

Apple uygulama geliştiricilerine, uygulamaların fiyatlandırılmasını etkileyecek bölgesel vergi değişiklikleri konusunda düzenli bilgilendirmeler yapıyor. Apple’ın geliştiricilere gönderdiği ve DonanımHaber’in de gördüğü bir e-postaya göre, otomatik yenilenen abonelikler hariç uygulamalar ve uygulama içi satın almalar için Türkiye fiyatları 25 Temmuz’da güncellenecek. 25 Temmuz’dan itibaren App Store’daki KDV oranı %18’den %20’e yükselecek.

Apple KDV etkisiyle App Store fiyatlarına zam yapacak

Apple’dan gelen e-postaya göre vergi düzenlemelerinden dolayı fiyatların yükseldiği tek ülke Türkiye değil. Fiyatları güncellenecek ülkeler arasında Mısır, Nijerya ve Tanzanya da yer alıyor. Apple’a göre, bir geliştiricinin uygulamasının veya uygulama içi satın alımının temel satış mağazası Türkiye, Mısır, Nijerya ya da Tanzanya değilse fiyatlar ilgili satış mağazaları için artacak. Otomatik yenilenebilen abonelikler yapılacak fiyat değişikliklerine dahil olmuyor. Fiyat değişikliklerini görmek isteyen geliştiriciler, App Store Connect kısmındaki Uygulamalarım’ın Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik bölümünden inceleyebilirler.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir