Son çıkan raporlara göre Apple katlanabilir telefon pazarına giriş yapabilmek adına iki farklı prototip üzerinde çalışmalar yapıyor.

Apple’ın katlanabilir cihaz teknolojisine adım atmasının birkaç yıl sürebileceği düşünülüyor. Daha önceki raporlara göre, şirketin ilk katlanabilir ürünü bir iPhone yerine iPad olacağı görünüyor. Apple, katlanabilir iPhone fikrini tamamen göz ardı etmiş değil. The Information’dan alınan son raporlara göre, Apple katlanabilir akıllı telefon prototipleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu prototipler arasında, Samsung Galaxy Z Flip modellerine benzer iki tasarım bulunduğu konuşuluyor.

Rapora göre Apple, katlanabilir iPhone’ları mevcut modellerin yarısı kalınlığında tasarlamayı hedeflemesinin nedeni cihaz kapalıyken fazla kalın görünmemesi. Ayrıca, dışa doğru ek bir ekran ekleme fikri de karar aşamasında değerlendiriyorlar. Ancak batarya ve ekran gibi oluşumlarda yaşanan zorluklar, mühendislerin bu hedeflere ulaşmasını zorlaştırıyor.

Katlanabilir iPhone
Katlanabilir iPhone

İki Farklı Boyutta Katlanabilir iPhone

Bu zorluklara rağmen, Apple Asyalı üreticileriyle iki farklı boyutta katlanabilir iPhone için bileşen siparişi konusunu görüştüğü konuşuluyor. Ancak, projenin Apple’ın standartlarına uymazsa iptal edilebileceği de ihtimaller dahilinde.

Diğer taraftan, katlanabilir iPad’i geliştirmek daha yönetilebilir bir proje olarak görülüyor. Apple çalışmalarını iPad mini boyutlarına benzer, içe doğru katlanan 8 inç ekranlı bir iPad üzerinde yoğunlaştığını belirtiyor. Daha büyük biçim faktörü, daha kalın bir tasarım ve daha az dayanıklılık endişesi sunuyor.

Ancak, Apple’ın katlanabilir iPad ile karşı karşıya kaldığı temel zorluk, tekrarlanan katlamalarla oluşan kırışıklığı gidermek. Şirket, ekranı tamamen düz hale getirmek istiyor. Bu da Apple Pencil kullanımı dahil, kesintisiz bir deneyim sağlayacak. Apple’ın bu soruna en uygun çözümü bulup bulamadığı henüz belli değil. Bu faktörleri de göz önünde tutarak, Apple’ın katlanabilir cihazlarının gerçeğe dönüşmesi birkaç yıl alabilir gibi görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir