Apple Front’tan gelecekte rakiplerinin yanı sıra katlanabilir akıllı telefon pazarına da girecek yeni bir haber var. Gelen sızıntılarla birlikte Apple katlanabilir iPhone ile ilgili planları detaylanıyor.

Huawei ve Samsung gibi rakipler şimdiden katlanabilir akıllı telefon pazarına girdi ancak Amerikan teknoloji devi Apple’ın hamlesi bekleniyor. Apple’ın ön sızıntısına bir yenisi daha eklendi, şirketin katlanabilir akıllı telefonlara yönelik plan ve projelerini yeni bir çağa taşıdı.

Apple katlanabilir iPhone için acele etmiyor

Özellikle Apple’ın resepsiyonundan yaptığı güvenilir sızıntılarla tanınan Dylandkt, şimdi de katlanabilir akıllı telefon stratejisi hakkında yeni bilgiler paylaştı. Tanınmış bir dinleyiciye göre, Apple şu anda iPhone için birkaç katlanabilir cep telefonu prototipi üzerinde çalışıyor. Ancak şirketin katlanabilir ekran teknolojisi ve pazardaki konumu konusunda şüpheleri var.

Bu hafta attığı bir dizi tweet’te bununla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Dylandkt, Apple’ın bir süredir çoklu katlanabilir akıllı telefon konsepti üzerinde çalıştığını ancak katlanabilir telefonların piyasada olup olmadığını söyledi.

Ayrıca ABD merkezli teknoloji şirketinin rakip firmalardan gelen ürünlerin iadelerini tek tek kontrol ettiği ve kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak katlanabilir ekranlarda oluşan hataları da yakından inceleyerek daha dayanıklı bir ürün tasarlamaya çalıştığı düşünülüyor.

Diğer firmaların piyasaya sürdüğü ürünleri “beta” ürünler olarak değerlendiren Apple, katlanabilir telefon pazarına girerken mevcut iPhone’a benzer şekilde tamamen kompakt bir işletim sistemine sahip uzun vadeli cihazlar üretip, kullanmayı planladığını söyledi.

iPhone 14 fiyatları ne kadar olacak?

Bir diğer Apple analisti Ming Chi Kuo, Apple’ın 2023’te piyasaya çıkacak 8 inç OLED QHD+ esnek ekrana sahip katlanabilir bir iPhone geliştirdiğini söyledi. Yine Aralık ayında ekran analisti Ross Young, Apple’ın 2023’ten önce katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmesini beklemediğini söyledi. Apple hakkındaki önceki sızıntılar ve söylentiler de şirketin katlanabilir telefon pazarına girmek için 2023’e kadar bekleyeceğini gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir