Bugün Apple analistliği yapan Ming-Chi Kuo tarafından yine gündeme katlanabilir bilgisayar geldi. Bu analize göre Apple, katlanabilir ekranlı bir MacBook geliştirmekte. Geçtiğimiz aylarda LG Display ve Samsung Display’in Apple için aralarında 20,25-inç boyutunda bir seçeneğin de olduğu çok sayıda katlanabilir yapıda panel yapının test edildiği konuşulmuştu.. 

İşte bu temele uygun bir paylaşım yapan Apple analisti Ming-Chi Kuo, şirketin spesifik olarak 20,3-inç boyutunda bir katlanabilir ekrana sahip olduğu MacBook cihaz üzerinde çalışıldığını dile getirdi. Kuo Macbook modelin 2027 yılında seri üretime geçeceğini düşündüğünü söyledi. Bu haberlerin  haricinde henüz bir detay yazısında vermedi . 

Bugün Apple analistliği yapan Ming-Chi Kuo tarafından yine gündeme katlanabilir bilgisayar geldi.

Geçtiğimiz aylarda aktarılan bilgiler kadarıyla Apple’ın katlanabilir iPhone testleri ise çok iyi durumda olmadığı anlaşılıyor. Ortaya atılan son iddialara göre Apple şirketinin prototip denemeleri için eline geçen ekranların katı sağlamlık şartlarını veya testlerini tam olarak geçemedikleri belirtiliyor. Markanın bu açıdan katlanabilir ekranlı bir iPhone telefon modelini satışa sunmaktan çok uzakta olduğu aktarılıyor. Panel konusundaki beklentileri tam olarak tatmin olmadan önce ticari bir adım atmayacak gibi duran şirket, bu konuda hakkında ilk defa gündeme gelmediğinin altı çiziliyor.

Apple Tarafında 2026’dan Önce Katlanabilir Cihaz Yok

Örneğin Apple’ın ilk katlanabilir iPhone modeli bazı sızıntı söylentilere göre, direkt olarak Galaxy Z Flip gibi olması söz konusu. Bu gövde formuna uygun iki farklı prototip üzerinde çalıştığı söylenen Apple, katlanabilir tarafta rekabetin artmasına rağmen, hiç acele etmediği gözden kaçmıyor. Apple şirketinin katlanabilir ekran altyapısını ilk olarak bir iPad cihazda kullanmak istediği de uzun zamandır gündemden düşmüyor.

Bugün Apple analistliği yapan Ming-Chi Kuo tarafından yine gündeme katlanabilir bilgisayar geldi.

 Apple bu bağlamda uzun süredir Samsung Display ve  LG Display firmalarından katlanabilir ekran örnekleri de almakta. Buna ilişkin testlerini de gerçekleştirmekte. Şirketin bu testlerin ışığında katlanabilir ekranlı iPad’in tasarımını sürekli olarak güncellediği aktarılıyor. Kısa süre önce söylendiği kadarıyla Apple’ın katlanabilir ekranlı ilk cihazını 2026 yılından önce pazara sunma gibi bir planı henüz yok.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir