iPhone serisinin ekran çerçevesini daha da inceltmeyi hedefleyen Apple yavaş yavaş tamamen çerçevesiz bir telefonla piyasaya çıkmak istiyor. Bu dış tasarım için Samsung ve LG’den çerçevesiz panel üretiminin yapılmasının talebinde bulundu. 

Bu yılın sonuna doğru iPhone 15 serisini piyasaya çıkarmak için çaba sarf eden Apple ayrıca gelecek olan modeller için de farklı donanıma sahip tasarımları masaya yatırmaya başladı. Tamamen çerçevesi olmadan bir iPhone ekranı için Apple ortaklarıyla iletişime geçti.

Çerçevesiz iPhone üzerinde çalışılıyor

Bazı kaynaklardan gelmiş olan bilgilere ışığında Apple, çerçevesiz ekrana sahip bir iPhone modeli için çalışmalarına başladı ve hızla ilerliyor. İlk aşamada üretici ortakları olan Samsung Display ve LG’den standartlara göre panel üretmesi üzerine talepte bulundu.

iPhone 15 serisinde de karşımıza çıkan çerçeveler önceki modellere göre daha ince olarak karşımıza çıkacak fakat Apple daha ince oranlara ulaşarak göz doldurmayı hedefliyor. Ayrıca piyasada bulunan en ince çerçeveli telefonlarla karşılaşabiliriz. Çerçevenin incelmesi işlemi sayesinde kasada da belirgin bir şekilde küçülme gerçekleşecek ya da ekranı daha da büyütme imkânı elde edilecek.

Görünüşe göre, telefonun gelecek versiyonunda Face ID, kamera ve ahize bileşenlerinin ekran altına entegre edilmesi planlanıyor. Bu hamle, tamamen çentiksiz ve çerçevesiz bir tasarımın ortaya çıkmasını sağlayacak. Apple, ekran bileşenlerinin daha da inceltilmesi talimatını ortaklarına ileterek, gelecek nesil iPhone’un daha zarif ve yenilikçi bir görünümle karşımıza çıkacağının sinyallerini veriyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir