İphone 15’in en çok konuşulan ve eleştirilen özelliklerinden biri ekranıydı. Alınan duyumlara göre İphone 16 serisinde de aynı ekran modeli ile kullanıcıların karşısına çıkmayı planlıyor.

Bilginin doğruluğunun henüz net olmamasıyla beraber İphone 16 ve Plus modellerinde İphone 15’te ki gibi ProMotion desteğine sahip olamayacağı konuşuluyor. Ayrıca konuşulanlar arasında 60 Hz yenileme hızında sabit kalacağı söyleniyor.

Apple İphone Ekran Seçiminde Hatasını Tekrarlıyor

İphone 16’da beklenen ekran değişimleri görülmeye başlanacak

Duyumların arasında yer alan bir diğer bilgi ise 16 Pro ile ilgili olarak karşımıza çıkıyor. İphone 16 Pro ve 16 Pro Max modellerinde ekranların büyüyeceği ve aynı zamanda dinamik yenileme hızlarının destekleneceği söylentiler arasında yer alıyor. Söylentilere göre iPhone 16: 60Hz yenileme hızına ulaşacak ve 6,12 inç LTPS ekrana sahip olacak.

iPhone 16 Plus: 60Hz yenileme hızında 6,69 inç LTPS ekranlı olurken değişim Pro modellerde olacak gibi gözüküyor. iPhone 16 Pro: 6,27 inç LTPO ekran ve iPhone 16 Pro Max (Ultra): 6.86 inç LTPO ekran ile sahiplerini bulacağı konuşulanlar arasında sıcaklığını koruyor.

İphone ekran seçimini pil ömrünü uzun tutmaktan yana kullanıyor. Pil ömrüne çareyi bulduğu zaman değişimlerde ard arda geleceği düşünülüyor. Apple’ın iPhone 17 serisinden itibaren tüm iPhone modellerine LTPO ekranlar kullanacağı ve muhtemelen 2025 yılı ile tüm iPhone’larda ekran boyutlarının  6,3 inç ve 6,9 inç e yükseleceği öngörülüyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir