Apple, iPhone 17 serisi ile beraber Çin’e veda etmeye hazırlanıyor. 2025 yılında tanıtılması beklenen cihazın artık Hindistan’da üretileceği açıklandı.

Apple’ın bir süredir fabrikalarını Çin dışına taşımaya çalıştığı gerçekler arasında.Hindistan başta olmak üzere diğer Güney Asya ülkeleri ile anlaşmak isteyen şirket, iPhone 17 için bu bağlamda bir adım atabilir. Ünlü bir analist bununla ilgili iPhone 17’nin Çin’de üretilmeyen ilk model olacağı konusunda açıklamada bulundu.

Hindistanda üretilen ilk model iPhone 17 olacak

Hindistanda üretilen ilk model iPhone 17 olacak

Apple’ın önümüzdeki birkaç sene içerisinde üretim stratejisinde büyük bir değişikliğe gitmeye hazırlandığı belirlendi. Buna göre iPhone 17, üretim merkezi olarak Çin yerinde ilk defa Hindistan’ı benimseyecek. Bu durumun şirketin Çin’e olan bağlılığını da azaltması bekleniyor.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2025 lansmanından önce çalışmalarını daha da hızlandırdığını söyledi. 2024’ten itibaren Hindistan’da iPhone üretimine başlamak isteyen şirket, böylece yavaş yavaş Çin’den çekilmiş olacak.Bu sayede Apple’ın ilk defa Çin dışında yeni bir iPhone üretimine geçiş yapmış olması bekleniyor.

Fakat Kuo, bu konuda Apple’ın Pro modelleri için halen Çin’i benimseyeceğini düşünüyor. Sadece tasarıma ve daha düşük teknik özelliklere sahip olan iPhone 17 ve 17 Plus’ın ise Hindistan’da üretilebileceği belirtildi. Bunun amacı ise Hindistan’daki üretimde yaşanabilecek riskleri en aza indirmek.

Diğer yandan ise Hindistan’ın iPhone üretimindeki payının önümüzdeki senelerde önemli ölçüde artacağı tahmin ediliyor. Kuo’nun tahminlerine göre Hindistan’dan yapılan iPhone sevkiyatları, 2023 yılında toplam üretimin yüzde 12’sini oluşturacak ve bu rakam 2024’te yüzde 25’e çıkacak.

Buna karşılık Apple’ın Çin’de üretim yapan ortağı Foxconn’un payının ise bir hayli düşmesi bekleniyor. Ayrıca şirketin üretim tesislerindeki hacimlerin 2024 yılında yarıya düşmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir