Yeni bir rapor, Apple’ın iPhone 14 Plus üretimini durdurduğunu gösteriyor. İşte Apple cephesinden gelen son haberler.

iPhone 14 serisi ekran boyutu ve sınıf özellikleriyle öne çıkan dört modele sahip. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus, ekran boyutu dışında neredeyse aynı. Bu da satışlarda fark olmasına neden olmuş durumda.

The Information’ın bir raporuna göre, iki tedarik zinciri kaynağı Apple’ın iPhone 14 Plus’ta üretimi azalttı. Bir kaynak, Çin’deki en az bir üreticiye, tedarik ekibinin ürün talebini yeniden değerlendirirken iPhone 14 Plus bileşenlerinin üretimini durdurmasının söylendiğini belirtti.

İlginizi çekebilir: Sırbistan iPhone fiyatları 2022

Apple iPhone 14 Plus üretimi neden durduruyor?

Parçaları daha büyük modüller halinde birleştiren Çin’deki iki alt tedarikçi, üretimlerini sırasıyla %70 ve %90 oranında azaltıyor. Üretim siparişlerindeki değişikliklere rağmen Apple’ın 2023’te “iPhone 15” serisine bir Plus modelini dahil etmesinin beklendiği de belirtildi.

Apple’ın iPhone tedarik zinciri büyük ve karmaşık. Bu nedenle tek bir kaynaktan veya üreticiden gelen veriler, büyük resmi yansıtmayabilir ve Tim Cook da aynı şeyi söylemesiyle önceki tarihlerde dikkat çekmişti.

Bir ay sonra iPhone 14 Plus için ön siparişler de yayınlandı ve bu muhtemelen kısa vadeli talebin azalmasına neden oluyor. Çıkış gününde yeni bir iPhone isteyenler, Eylül ayında istedikleri modele sahip oldular. Sipariş talebine göre cihaz başarısını belirlemek zordur. Profesyonel modeller piyasaya sürüldüğünde önemli ölçüde daha yüksek miktarlarda sipariş alma eğilimindedir, ardından profesyonel olmayan modeller satış hacmini artırır ve ilk dört aylık kullanılabilirlikten sonra siparişlerin daha yüksek bir yüzdesini oluşturur.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir