Apple’ın bu yıl piyasaya sürülecek olan iPhone 14 serisi telefonları, piyasaya sürüldükten sonra büyük envanter sorunlarıyla karşılaşabilir. İşte sürecin detayları!

iPhone 14 serisinin fiyatları belli oldu

Bugün yayınlanan yeni bir rapor, üretim hazırlıklarının programa uygun olması nedeniyle iPhone 14’ün piyasaya çıkış sürecinin ve stok durumunun, gelecekteki piyasaya sürülmesiyle ciddi şekilde tehdit edildiğini gösteriyor. Apple ve tedarikçilerinin kaybedilen zamanı telafi etmek için çok çalıştıkları söyleniyor, ancak Çin’in COVID-19 karantina kısıtlamaları göz önüne alındığında bunun “zor” olduğu görülüyor.

Apple ve diğer teknoloji şirketleri şu anda küresel çip sıkıntısından başlayarak benzeri görülmemiş üretim zorluklarıyla karşı karşıya. Kıtlığa katkıda bulunan birkaç faktör vardı. Buna pandemi sırasında artan teknoloji talebi de dahildir. COVID ile ilgili üretim kesintileri ve otomobil üreticilerinden cips için artan talep. Arabalar artan sayıda mikroişlemciye bağlı olduğundan. En büyük sorun CPU’larda ve GPU’larda değil, ekran sürücüleri ve güç yönetim sistemleri gibi daha geleneksel yongalarda. Bu nispeten ucuz çipler, Apple cihazları da dahil olmak üzere birçok cihazda kullanılmaktadır.

iPhone 14, envanter sorununun üstesinden gelmenin yollarını arıyor

Çin’in COVID-19 karantina kısıtlamaları bu durumu daha da kötüleştirdi. Ülke, yalnızca bir avuç vakaya yanıt olarak şehir düzeyinde sokağa çıkma kısıtlamalarının getirilmesi için baskı yapmaya devam ediyor ve birçoğu, bunun ülkedeki enfeksiyonları tamamen ortadan kaldırmak için imkansız bir çaba olduğuna inanıyor. Geçen ay, Apple’ın en büyük 200 tedarikçisinin yarısının karantina bölgelerinde faaliyet gösterdiği bildirildi.

Yakın tarihli bir rapor, en kötü durum senaryosunun iPhone 14’ün piyasaya sürülmesiyle yaklaşık 6-10 milyon iPhone birimi kaybı olduğunu iddia ediyor.

Bugünün Nikkei Asia raporuna göre, kapatmalar hafiflerken Apple ve tedarikçileri artık kaybedilen zamanı telafi etmekte zorlanıyor. Nikkei Asia, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Apple’ın bu yılki yeni amiral gemisi iPhone’larından en az birinin geliştirilmesi, Çin’deki bir ay boyunca süren COVID kısıtlamalarından kaynaklanan aksaklıklar nedeniyle planlanan programın gerisinde kaldı.” 

Apple’ın Eylül ayı sonundaki orijinal lansman planı, tüm yeni iPhone modellerinin EVT aşamasını Haziran ayı sonuna kadar tamamlamasını gerektiriyor. Ancak üç haftadan fazla geciktiği söylenen en az bir versiyon var. Bir zaman ayarlanmazsa, iPhone’lardan en az biri resmi lansmanda mevcut olmayabilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın tedarik sıkıntısı için bulmaya çalıştığı yöntemler iPhone 14’ün stok sıkıntısının önüne geçebilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir