Apple ilginç bir iPhone 12 onarım vakasıyla karşı karşıya. İddiaya göre Apple, garantisi devam eden iPhone 12’yi tamir etmeyi reddetti. Apple ilginç bir vakayla karşı karşıya. Davacı iPhone 12 kullanıcısı Apple Store’da kötü bir deneyim yaşadı. Kullanıcı hem iPhone 12’sini tamir ettiremedi hem de telefonunu kaybetti. Peki Apple Store neden iPhone 12’nin tamir edilemeyeceğine karar verdi?

iPhone 12 tamiri için Apple Strore’a giden kullanıcıya kötü sürpriz

Theodore A. Kim adlı Vietnam asıllı ABD vatandaşı pandemi sırasında Vietnam’daydı. Bu arada, iPhone 12’yi Ekim 2020’de yetkili bir Apple satıcısından satın aldı. Bu yıl pandemi kısıtlamaları kaldırılmaya başlandığında ABD’ye dönen kullanıcı, telefonunun ABD’de kullanılan SIM kartı okumakta zorlandığını fark etti. Apple müşteri hizmetleri Kim’i yerel bir Apple Store’a yönlendirdi. Buraya tamir için telefonunu getiren kullanıcı, arkaya götürülen iPhone 12’sinin bir süre sonra geri getirildiğini söyledi. Apple Store yetkilileri, Theodore A. Kim’in iPhone 12 model telefonunu tamir edemeyeceklerini açıkladı. Kullanıcı bunun nedenini sorduğunda, telefonun kurcalandığı için tamir edilemediği cevabını aldı. Kim bunun ne tür bir kurcalama olduğunu sorduğunda cevap alamadı.

Apple, Türkiye’yi de kapsayan iPad odaklı yeni bir tamir programı başlattı!

Theodore A. Kim ise telefonu eline aldığında SIM tepsisinin tamamen kullanılamaz hale geldiğini fark etti. Bu durumu yetkililere anlatan kullanıcı, yine olumsuz yanıt aldı. Kim, Ekim 2020’de satın aldığı telefonun hala garanti kapsamında olduğunu iddia ediyor. Bu onarım için yine Apple Strore parası teklif eden Kim, yine olumsuz yanıt aldı. ABD’de özel kurumları denetleyen Better Business Bureau (BBB), üye kurumlarının hizmet standartlarına göre bağımsız bir denetim yapıyor. Theodore A. Kim, şikayetini açıklayan bir dilekçe ile bu kuruma başvurdu. Ancak BBB, Apple Store’un bu tür bir hasara yol açması durumunda tamir edeceği konusunda oldukça tatmin edici olmayan bir açıklama yaptı.

Apple, iPhone 12 onarım reddi için 1383 dolarlık davayla karşı karşıya

Theodore A. Kim ise garantisi devam eden iPhone 12 telefonu için onarım başvurusunu kabul etmeyen Apple’a dava açtı. Kim, iPhone 12 telefonunun tam maliyeti olan 1383 dolar ve 13 sent için tazminat istiyor. Apple ise davayla ilgili şu ana kadar bir açıklama yapmadı. Apple, iPhone tamiri konusunda kullanıcılara yardımcı olmayı amaçlasa da, kurcalanmış ve kullanıcı tarafından açılmış telefonları tamir etmeme politikasına sahiptir. Theodore A. Kim ise telefona müdahale edemeyeceğini ve Apple’ın garanti kapsamında olan iPhone 12 modelini tamir etmeyi reddettiğini iddia ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir