Apple, inovasyonları oldukça yakından takip eden bir şirkettir. Yapay zeka konusu ise özellikle son zamanlarda büyük bir yenilik neredeyse her alanda karşımıza çıkıyor. Şirket 2024’ün ilerleyen zamanlarına doğru bir dizi yapay zeka uygulaması içerecek olan iOS 18’i tanıtması bekleniyor. Apple, bu alanda fazla ses uyandırmadan yapay zeka start-up’ları ile ilgileniyor ve satın alıyor. Bu sayede gelecek iPhone ve iPad gibi modellerine entegre ediyor.  Financial Times’ın bir haberine göre Apple’ın bu alandaki girişimleri doğrudan iPhone ile ilişkilendirmeyi planlıyor ve internet bağlantısı olmadan çalışacak bir yapay zeka modeli üzerine çalışılıyor. 

Apple, iOS 18 İçin Yapay Zeka Uygulamaları Üzerine Çalışıyor

Apple’dan Generative AI Hizmeti

Ayrıca şirketin Generative AI üzerinde çalışmalar yaptırmak için alanında uzman kişileri topladığı biliniyor. Generative AI, insan zihninin düşünme biçimini taklit ederek içerik üretme özelliğine sahip olan bir yapay zeka sistemidir. Apple bu durumda yakın bir zamanda kendi generatif hizmetlerini oluşturabilir. ChatGPT’nin aksine Apple’ın yapay zekası yerel  olarak çalışacak şekilde tasarlanacak ve işlemcisi RAM modüllerini kullanacaktır. Şirket verilerini çevrimdışı olarak yüklemesi sayesinde bulut hizmetleriyle çok ilgili olmayacak ve bu durumda Apple’ı diğer rakiplerinden bir adım öne taşıyacak.Ek olarak sunucudan yanıt bekleme süresi kısalacak. 

Şirketin yapay zeka alanında yapmış olduğu gelişmeler, mobil cihazlarda daha güçlü ve kullanışlı özellikleri kullanıcılara sunmasına olanak sağlayacak. Teknik olarak zor bir süreç içine girecek olan Apple yoğun bir çalışma temposuyla karşılaşabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir