Haziran ayında gerçekleşecek olan Apple Worldwide Developer Conference (WWDC) etkinliğinde iOS 18 işletim sistemi duyurulacak ve iPad, Mac ve Apple Watch için yeni sürümlerin tanıtılacağı duyuruldu. iOS 18’e, birden çok yenilik dahil olacağı için en önemli güncelleme olacak gibi duruyor. Güncelleme hakkında kesin bilgilere henüz ulaşılamadı ancak en büyük değişimin yapay zeka alanında olacağı öne sürülüyor. Yapay zeka özellikleri temel olarak ilk defa iOS 18’de uygulanmaya başlanabilir. Apple’ın yapay zeka alanında diğer şirketlere göre büyük girişimleri olmasada, iOS 18’in bu alanda ciddi değişimler yaratması bekleniyor. 

Apple, iOS 18 ile AI Alanına Ciddi Adımlar Atıyor

Siri, iOS 18 ile daha da gelişecek

Apple’da yapay zeka dediğimiz de aklımıza gelen ilk model Siri. İşlev güncellemesi açısından da Siri’de değişimler olacak gibi. Akıllarda tam olarak cevap bulamayan soru ise şu: Şirket yeni özellikleri uygulamayı nasıl planlıyor? Donanım özellikleri ile mi olacak yoksa üretici yazılım seviyesinde yenilikler entegre mi edilecek? Henüz bu sorunun cevabı bilinmiyor ancak WWDC etkinliğinde cevap bulacağımıza eminiz.

Aslında Apple iOS 18 ile birlikte yapay zeka alanında yeni stratejiler geliştirdiğini bizlere gösteriyor. Yapılan yeni girişimler ve değişiklikler Apple’ın yapay zeka pazarındaki konumu olumlu yönde değiştirebilir. iOS 18 tam olarak bu sebeplerden dolayı oldukça kritik bir güncelleme olacağını şimdiden bizlere hissettirdi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir