iPhone’un kilit ekranına yeni özelliklerin gelmesi bekleniyor. Alınan bilgilere göre Apple, iOS 17 ile birlikte iPhone’un kilit ekranını bir çeşit akıllı ekrana dönüştürmeyi planlıyor. Söylentilere göre ekranda, takvim girişleri, bildirimler ve detaylar yer alacak. Ekran, Amazon Echo Show ve Google Nest Hub’daki gibi yüksek kontras içeren bir düzende olacak.

Yeni kilit ekranının Google’ın 2019’da Android 10 için sunduğu ekrandan daha gelişmiş olacağı ve Amazon Fire tabletlerin kilit ekranının özelliğiyle karşılaştırılabilir düzeyde olacağı söylendi. Apple, şimdilik konu ile ilgili açıklama yapmayı kabul etmiyor.

Tahminlere göre Apple, iOS 17’yi 5 Haziran’da yani WWDC 2023’ün açılış etkinliğinde duyuracak. İşletim sisteminin kullanıcıya sunulması ise Eylül ayını bulacak gibi görünüyor. Kilit ekranı özelliklerinin iPad için sunulup sunulacağı henüz bilinmiyor.

Apple iOS 17 ile canlı bilgileri ön plana çıkaracak

Apple iOS 17 ile iPhone'un kilitli ekranını akıllı bir ekrana dönüştürecek

Akıllı kilit ekranı Apple’ın tek akıllı ekran çalışması değil. Şirket aynı zamanda aralarında monte edilebilir bir ekranın yer aldığı akıllı ev cihazları da geliştiriyor. iOS 17 sürümünün en önemli noktalarından biri de canlı bilgileri ön plana çıkarmakken yeni watchOS sürümünde de araç takımlarına odaklanılacak.

Bazı ülkelerde iOS 17 ile birlikte cihazlara App Store dışından uygulama yüklenmesine imkan sunulması bekleniyor. Güncellemedeki beklentiler arasında SharePlay ve AirPlay özelliklerinin iyileştirilmesi, Sağlık ve Cüzdan uygulamalarının güncellenmesi, yenir bir “yaşam günlüğü” uygulaması yer alıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir