Apple’ın düzenlediği WWDC etkinliği iki hafta sonra Haziran’da gerçekleşecek. Apple, etkinlikte yeni sürümü iOS 17 güncellemesini tanıtacak.

Apple'ın iOS 17 güncellemesiyle gelecek yeni özellikler tanıtıldı

İki haftadan az bir süre sonra gerçekleşecek olan WWDC 2023 etkinliğinde kullanıcıları bir çok yenilik bekliyor olacak. Apple bu etkinlikte yeni sürümü iOS 17’yi kullanıcılarına tanıtacak. Başlarda iOS 17’nin küçük bir güncelleme olacağı tahmin ediliyordu. Fakat son zamanlarda çıkan söylentilere göre iOS 17, iPhone’un en büyük güncellemelerinden biri olarak karşımıza çıkacak.

Apple'ın iOS 17 güncellemesiyle gelecek yeni özellikler tanıtıldı

Merakla beklenen bu sürümün tasarımcısı Nicholas Ghigo. Ghigo, YouTube’da yayınlanan bir videoda söylentileri çıkaran tüm özellikleri tanıtıyor. Bu eğlenceli iOS 17 konsept videosunda WWDC 2023’te kullanıcılar için sunulacak olan yeni özellikleri içeriyor. Videoda yer alan bilgilere göre:

  • Kilit Ekranında kullanıcılara kapsamlı özelleştirme seçenekleri, farklı yazı tipi stilleri ve duvar kağıtları sunulacak.
  • Kilit Ekranında Apple Music şarkı sözleri gösterilecek.
  • Kilit Ekranında özelleştirilebilir kısayollar olacak. Kullanıcılar favori uygulamalarını ve kontrollerini sabitleme imkanına sahip olacak.
  • Yeni uygulama simgeleri gelecek.
  • Ana Ekranda etkileşimli widget’lar olacak. Şu an widget’lar sadece bilgi veriyor, etkileşimli widget’lar kullanıcıya zaman kazandıracak.
  • Sağlık ve Cüzdan uygulamaları yeniden tasarlanacak.
  • Kilit Ekranı duvar kağıtları arasında geçiş yapmak kolaylaşacak.
  • Journal gibi yeni uygulamalar gelecek.

iOS 17 ve iPadOS 17 güncellemelerinin hangi cihazlarda destekleneceği konusunda henüz net bir bilgi yer almıyor. Bazı kaynaklar iOS 17’nin iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerini desteklemeyeceğini öne sürüyor. Bilgilere göre, iOS 17, iPhone XS ve iPhone 15 serisi arası modellerde desteklenecek.

Tanıtımı 5 Haziran’da WWDC de yapılacak olan iOS 17 sürümü etkinlikten sonra Beta test sürümü sunulacak. Beta test sürümü sonlandıktan sonra iOS 17, 2023’ün Eylül ayında yeni iPhone modelleri ile piyasaya sürülecek.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir