Apple’ın iOS 17.3 sürümü ile gelen güncellemenin önümüzdeki hafta yayınlaması bekleniyor. Bu yeni gelecek güncelleme ile telefon hırsızlarına kilit vurulacak!

Apple Şirketi, bu güncelleme sayesinde telefon hırsızlarının ve Apple kimliğini, cihazda depolanan tüm finansal bilgileri ele geçirmesini zorlaştıracak bir yöntem ile geliyor. Apple’ın “Çalınan Cihaz Koruması” isimli yeni bir güvenlik özelliği ekleyeceği konuşuluyor.

Şimdiden kilit ekranı şifresi, hassas kişisel ve finansal verilere erişmek hatta bunları değiştirmek için oldukça yeterlidir. Ancak güncelleme sonrası yeni eklenecek özelliklerle  hırsızların yüz ve parmak izi tanımlaması kullanması gerekecek. Ek olarak belirtmek isteriz ki belirli değişiklikler yapmak için de bir saat beklemek koşulu bulunacak. Apple, “Çalınan Cihaz Koruması” özelliğinin ne zaman geleceğini net olarak açıklamasa da, geçtiğimiz yılın son ayından bu yana iOS 17.3’ün beta sürümü için test denemeleri gerçekleştiriyordu.

Apple yeni sürümü ile güvenliği arttıracak!
Apple yeni sürümü ile güvenliği arttıracak!

Bu yeni güvenlik özelliği, 2023 yılının şubat ayında “The Wall Street Journal” tarafından tespit edilen bir sorunu da çözüme kavuşturmayı amaçlıyor. Hırsızlar bir iPhone’un kilit ekranı kodunu akıllarında tutarak kurbanlarının Apple tanımlamalarına da erişmelerini engelleyebiliyordu.

Çalınan Cihaz Koruması aktive edildiği takdirde yeni bir Apple Card’a başvurmak, telefonu tamamen sıfırlamak veya iCloud Anahtar Zinciri’ne erişmek gibi işlemler için yüz tanıması veya parmak izi tanımlaması kullanmak gerekecek. Apple tanımlama parolasını değiştirmek, biyometrik kimlik doğrulama kullanmak için başka bir yüz veya parmak izi eklemek veya Bul’u kapatmak gibi işlemler için yüz veya parmak iziyle kimlik doğrulaması yapmak ve ardından da yüz tanıması kullanarak yeniden kimlik doğrulaması yapmak gerekecek.

iOS 17.3 ile beklenen yenilikler nelerdir?

iOS 17.3 ile beklenen yenilikler nelerdir?
iOS 17.3 ile beklenen yenilikler nelerdir?

iOS 17.3’e gelen diğer özellikler arasında, birden fazla kişinin bir Apple Music çalma listesini düzenlemesine ve şarkılara animasyonlu emojilerle tepki vermesine olanak tanıyan yeni Ortak Çalma Listeleri seçeneği eklenecek. Bunun yanı sıra Apple’ın en yeni Black Unity Collection saat kayışlarını tamamlaması amaçlanan yeni bir Unity Bloom duvar kâğıdı da bulunacak. MacRumors sitesinin haberine göre, yeni sürümle birlikte iPhone’ların AirPlay içeriğini otel odalarındaki TV’lere aktarması da sağlanacak. Bu özellik de Ortak Çalma Listeleri gibi geçtiğimiz yıl beklense de bu güncelleme ile gelecek gibi duruyor.

Peki sizin için hangi gelişme ilgi çekiciydi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi ve haberle anında ulaşmak adına takip etmeyi unutmayın. İyi forumalar dilerim!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir