iPhone bootloop sorunu ile gündemde.Apple, İOS 17.3 beta 2 güncellemesini bootloop yani sürekli yeniden başlatma sorunlarına sebep olması nedeniyle geri çekti. Bilgilere göre, Back Tap özelliği etkin olan iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 ve iPhone 15 modellerinde soruna yol açtı. 

AK 1

Apple Back Tap Özelliğini Devre Dışı Bırakma

Apple, Back Tap özelliğinin bootloop sorununa yol açtığını düşünüyor. Back Tap özelliği sayesinde telefonlarınızın arka paneline iki veya üç kez dokunarak belirli eylemleri gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, arka panele iki kez dokunarak ekran görüntüsü almak gibi sebeplerden ötürü. 

Back Tap özelliğini şu şekilde aktif edebilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz. Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma bölümüne gidin. Burada, Çift Dokunma ve Üçlü Dokunma seçenekleriyle istediğiniz özelleştirilebilir eylemleri belirleyebilirsiniz.

Bazı kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre, Back Tap özelliğini devre dışı bıraktıktan sonra iOS 17.3 beta 2 güncellemesini sorunsuz bir şekilde kullanabildiklerini belirttiler. 

iOS 17.3 beta 2 güncellemesini yüklemek isteyen bazı kullanıcılar, önyükleme sorunuyla karşı karşıya kaldı. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bir önceki sürüme geri dönme şansınız olsa da bu da veri kaybına sebep olabilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir