Apple eski olarak adlandırdığı ürünler listesini genişletiyor. Geçtiğimiz gün şirket iki iPad modeline güncelleme yayımlayacağını duyurdu. Bu durumda iPad kullanıcılarının en son modellere yükseltmeleri öneriliyor.

Apple, iPad ile eski ve modası geçmiş ürünler listesini genişletmeye devam ediyor. Daha önce birden fazla MacBook modeli için desteği kesen teknoloji devi, şimdi iki ayrı iPad için yola çıktı. Apple’a göre, piyasaya sürülmesinden bu yana beş yıldan fazla bir süre geçti.

Apple cihazlarının Türkiye fiyatları zamlandı

Apple, iPad Air 2 ve iPad mini 2 desteğinin sona ereceğini ifade etmek ve halen bu tabletleri kullananları uyarmak için eski ürünler listesine yeni eklemeler yaptı. Sırasıyla 2014 ve 2013 yıllarında tüketicilerle buluşan iPad modelleri artık şirket için ömrünü tamamladı.

iPad Air 2 ve iPad mini 2 eski listeye eklendi

Apple, iPad Air 2 ve iPad mini 2’nin “eski ürünler” olduğunu resmen onayladı. Apple’ın eski cihazlar listesine eklenen iki iPad’in beş yıldan fazla süredir satılmadığı söyleniyor. iPad Air 2 ve iPad mini 2 desteğinin kesilmesi hem donanımı hem de yazılımı içerir.

Kullanıcıların Ekim 2014’te tanıştığı iPad Air 2 modeli, Touch ID parmak izi sensörlü ilk iPad Air’dir. Ayrıca Apple’ın A8X yonga setini kullandı ve 9.7 inç ekranlı ilk iPad Air’den çok daha ince bir gövdeye sahipti. Ancak, tablet satışları beş yılı aşkın süredir beklemede.

iPad mini 2, Kasım 2013’te piyasaya sürüldü. 2048 × 1536 çözünürlüklü Retina ekranı nedeniyle “Retina iPad mini‌” olarak adlandırılan bu cihaz, tasarım açısından bir önceki modelle aynı. iPad mini 2, iPhone 5’lerde de gördüğümüz A7 yonga seti ve ikincil bir M7 yongası içeriyor. İlginç bir şekilde iPad mini 3, geçen yıl Apple’ın eski ürün listesine eklendi. iPad mini 2’nin neden daha sonra rafa kaldırıldığı belli değil.

Eski ürünler listesi, Apple’ın dağıtımını beş yıldan fazla bir süre önce durdurduğu cihazları içerir. Eski iPhone modellerinden Beats kulaklıklara kadar uzanan liste, Apple’ın garanti politikasını koruyor.

Teknoloji devi, eski ekipmanlara 7 yıla kadar veya yasaların gerektirdiği süre boyunca servis ve yedek parça hizmeti vermekte, ancak yedek parça stoğu konusunda garanti verememektedir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Apple’ın güncelleme desteğini kestiği ürünler arasına önümüzdeki sene 2015-2016 senesinde üretilen ürünler katılması hayli mümkün gibi görünüyor. Bu nedenle cihazlarınızı yükseltme fırsatınız varsa yükseltmenizi öneririz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir