Apple eko sisteminin merkezinde yer alan dijital asistan olan Siri için WWDC23 kapsamında merakla beklenen değişiklikler gerçekleştirildi. 

Apple imzalı akıllı asistan olan Siri uzun zaman içerisinde ses getiren büyük bir güncelleme almıyordu. Apple’ın gizlilik odaklı yapısı nedeni ile rakiplerinden daha geride kalmış olan asistanı Siri ile artık eskiye göre bakıldığında kullanıcılar ile daha kolay etkileşime girilebilecek. Siri yakında zaman içerisinde Google’ın “Assistant” özelinde yaptığı gibi “Hey” komutu olmadan da kullanımı sağlanabilecek. Yani Siri’yi aktif etmek için artık “Hey Siri” olarak seslenmeye gerek kalmayacak. Bu beklenen adımın çok uzun zaman öncesinde atılacağını gündeme getiren Apple analisti Mark Gurman, süreç hakkında şunları dile getirdi:

 “Bu küçük bir değişiklik gibi görünüyor olabilir ancak bu değişikliği yapmak önemli miktarda yapay zekâ eğitimi ve mühendislik çalışması gerekiyor.” 

Bu değişiklik gözle görülür biçimde büyük bir fark yaratmayacak fakat son kullanıcı için gayet güzel olacak. Bu süreç aktarılmış olduğu kadarıyla Siri’nin kullanılabildiği tüm cihazları kapsıyor, iPhone ile iPad tarafında iOS 17 ve iPadOS 17 zorunluluğu taşıyan şartlarda mevcut. 

iPhone SE 4 çıkış tarihi hakkında iddia ortaya atıldı.
Apple, iPhone SE 4 modeli üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Apple yapay zeka konusunda personel arayışında

Asistanın yapabildikleri halen çok kısıtlı seviyede yer alması sebebi ile çok fazla ses getirmeyeceği bekleniyor. Ancak Apple, gelecekte değişiklikler yaparak asistanı daha da güçlendirebilir ve yeni nesil üretken yapay zeka altyapılarıyla destekleyebilir. Tim Cook, Apple’ın CEO’su olarak, geçtiğimiz ay üretken yapay zeka sistemlerinin potansiyelini “çok ilginç” olarak değerlendirdiğini belirtmişti. Bu, Apple’ın yapay zeka teknolojilerini daha ileriye taşıyarak asistanın daha güçlü bir hale gelmesini sağlamak için çalışabileceğini gösteriyor. Ayrıca Cook Apple’ın yapay zeka altyapısını “çok büyük bir alan” olarak gördüğünü ve ürünleri için ilgili teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceklerini de sözleri içerisinde belirterek, son gelişmeler ışığında artık bu alana doğru da ağırlık verilmesini istiyor ve bu yüzden Apple geçtiğimiz ayın ortalarında üretken yapay zekâ konusunda çok sayıda personel arayışı içerisindeydi.

Yayınladığı bir iş ilanının içerisinde, “Üretken yapay zeka konusunda heyecanlı mısın? İnsanların iletişim, yaratıcılık, bağlantı ve içerik tüketme şekillerini dönüştürebilecek olan son gelişmelerle ilgili heyecan duyuyorum. Apple, bu dönüşüm sürecini WWDC23 etkinliğinde tanıtacağı Reality Pro karma gerçeklik başlığıyla daha da genişletmek istediğini ifade etti. Bu yeni başlık, AR/VR alanında önemli bir adım olacak ve insanların gerçeklikle etkileşimlerini farklı bir boyuta taşıyacak. WWDC23 etkinliği, bu heyecan verici gelişmelerin duyurulacağı bir platform olacak.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir