IOS 15 güncellemesinin ardından ilk açığı bulan geliştirici ödül programının dışında kaldı. Geliştirici duruma itiraz etse de bir değişiklik olmadı ve yeni tartışmalar başladı.

Apple işletim sistemi ve telefonlarında açık bulan kullanıcılar için çeşitli ödüller veriyor. Ödül programını etkin bir şekilde uygulayan marka, özellikle son dönemlerde yaptığı ihmaller ile gündeme gelmeye devam ediyor. Bu durumun son örneği ise geçtiğimiz günlerde yaşandı.

Apple geliştiriciyi ihmal mi etti?

iOS 15.0.2 güncellemesinin yayınlanmasının ardından bir açık keşfeden Denis Tokarev, Apple’ın ödül programı üzerinden gerekli raporlamaları yaptı. Raporlama sonrasında konu ile ilgili herhangi bir dönüş alamayan geliştirici, üstelik yayınlanan son sürüm ile birlikte Apple’ın sistemdeki açığı giderdiğini gördü. Ancak yamanın karşısında kendi ismini göremeyen geliştirici, Apple gibi sektör devi bir şirketin yaptığı bu ihmale karşı büyük bir üzüntü duydu. Bu durum sonrasında Apple’a yeniden mail üzerinden ulaşarak durum hakkında bilgi almak istediğini söyleyen geliştirici, aldığı cevap ile bir kez daha yıkıldı.

Apple, verdiği cevapta kullanıcının mail içeriklerini gizli tutması gerektiğini söyledi. Ödül programı konusunda ise herhangi bir şekilde iyileştirme ya da yenileme yapmayan Apple, böylece ihmal yaptığını net bir şekilde ortaya koydu.

Blog yazısında her şeyi anlattı

Denis Tokarev ise yaşadığı olayların ardından sessiz kalmadı ve kendi blog sayfasında yaşanan olayları tüm ayrıntıları ile açıkladı. Üstelik ünlü geliştirici, açıklamalarında daha önce de benzer bir durumun olduğunu belirtti.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir