Apple’ın kaybolan veya çalınan cihazların bulunmasını ve izlenmesini sağlayan Find By (Bul) uygulaması daha önce 16 olan takip sınırının 32’ye çıkartılacağı doğrulandı.

Find By limitinin artırılmasını Apple duyurmadı. Söz konusu güncelleme bir X (Twitter) kullanıcısı tarafından fark edildi. Apple’ın iOS 16 ve iPadOS 16’dan itibaren ürün limitini artırdığı doğrulansa da değişiklik şu ana kadar Apple’ın web sitesinde paylaşılmadı.

Yapılan değişiklikle, kullanıcıların daha fazla cihazı Find By üzerinden takip etmelerine ve yönetmelerine imkan sağlayacak. 

Bul uygulamasına eklenebilecek nesneler arasında AirTag’ler,  MagSafe Cüzdanlar, seçili Beats kulaklıklar, Bul desteğine sahip üçüncü taraf aksesuarlar ve daha fazlası yer alıyor. Nesneler uygulamaya eklendikten sonra kullanıcılar, iPhone, iPad ve Mac’teki Nesneler sekmesinde nesnelerin konumunu bir harita üzerinde izleyebilecek.

Find By
Find By

Find By Nedir?

Cihazlarınızı doğrudan iPhone veya iPad’inizin ana ekranından tek dokunuşla  takip etmenize olanak tanır.

Cihazlarınızın nerede olduğunu ve eksik olanların nerede olabileceğine dair tam bir resim elde etmek için haritayı kullanmak yeterlidir. Bazı cihazlar, kapatıldıktan veya pil ömrü azaldıktan sonra 24 saate kadar konumlarını göndermeye devam edebilir.

Bir şeyi bulamadığınızda, yakında veya onu duyabilecek başkalarının yakınında olduğunu düşündüğünüzde, yerini tam olarak saptamak için bir ses çalabilirsiniz. En yeni AirPods kılıflarında daha yüksek tonlar sağlayan yerleşik hoparlörler bulunur, böylelikle onları bulmak daha kolay bir hal alır.

Cihazınız veya AirTag’iniz kaybolursa kayıp moduna alarak, konumunu izlemeye başlar, ağa ping gönderdiğinde size bildirim göndererek verilerinizi korumak için şifrenizi ayarlar. Ayrıca insanlara size nasıl ulaşacaklarını bildirebilirsiniz. Mesajınızı cihazınızın kilit ekranında görüntüleyebilir veya iletişim bilgilerinizi almak için akıllı telefonlarıyla AirTag’inize dokunabilirler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir