Apple yaptığı patent başvurusu ile Airpods modellerine dokunmatik ekran gelebileceğini duyurdu.

Apple’ın ilk olarak 2016 senesinde tanıttığı Airpods kulaklıkları, kısa sürede Apple kullanıcılarının çok sevdiği bir ürün haline geldi. Airpods zaman içinde birçok dikkat çeken özellikle donatılarak her sene daha başarılı bir cihaz haline geldi. Apple şimdi de Airpods modellerini rakipsiz hale getirecek yeni bir patent aldı.

Eylül ayında yapılan fakat ABD Ticari Marka ve Patent Ofisi tarafından yeni yayınlanan bu patent Airpods’a dokunmatik ekranın gelebileceğini gösteriyor. Görüntüler incelendiğinde cihazın ön tarafına Apple Watch’takine benzer nitelikte bir dokunmatik ekranın yerleştirilebileceğini gösteriyor.

Airpods Modellerinde Bu Yenilikler Olabilir

 Yeni yayınlanan  patente göre, kullanıcılar  cihaz üzerinden medya kontrollerini yapabilecek. Harita, hava durumu ve bildirimler gibi temel uygulamalara da erişim sağlamak mümkün olacak. Başka bir düzenlemede şarj kutusu, ekrandaki içerikte gezinmek ve Siri’yi çağırmak için dokunma ve kaydırma gibi belirli hareketlere yanıt veriyor. Şemalardan birinde bir müziği Airpod’lardan HomePod’a aktarmak için Handoff’u kullanma özelliğide bulunuyor. Bu özellikler ile kullanıcılara daha uygun ve keyifli bir deneyim sunma fırsatı da ortaya koyuyor.

Apple’ın bu patenti yakın gelecekte hayata gelecekte hayata geçirip geçirmeyeceği  henüz bilinmiyor. Patent aşamasında da olsa geliştirilen teknoloji, günümüz standartlarının ötesinde olduğu için fazlasıyla merak uyandırıyor.

Türk Dili ve Edebiyatı Mezunuyum İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital çırak eğitimi alıyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir