Apple’ın, büyük şirketleri satın almayı düşündüğüne dair iddialar ortaya atıldı. Ortaya atılan iddialara göre Apple, Disney, Netflix ve Tesla gibi şirketleri satın almayı düşünüyor.

Apple hakkında belirli aralıklarla ortaya çıkan satın alma haberleri ile yeniden gündeme geldi. Bu sefer iddialar Apple’ın Netflix, Disney, Tesla ve Peloton gibi markaları satın almak istediği yönünde.

Apple büyük şirketleri satın alabilir mi?

Apple’ın şu anda sahip olduğu mevcut para 165 milyar dolar olarak biliniyor. Apple 10 sene önce müzik şirketi Beats’i satın aldıktan sonra herhangi büyük bir şirketi alma girişiminde bulunmamıştı. Apple özellikle büyük şirketlerin satın alınması konusunda temkinli adımlarla ilerliyor.

Apple’ın istediği takdirde Netflix, Disney ve Tesla gibi büyük markaları satın alabilir mi sorusunun yanıtı ise evet. Apple istediği zaman bu büyük şirketleri alabilir gibi görünse de düzenleyici incelemelerin yasal zorluklara yol açacağı nedeniyle bu adım Apple için çok mantıklı gibi görünmüyor.

Apple, büyük şirketleri satın almasa dahi yatırım sağlama bakımından önemli bir pozisyona sahip. Büyük şirketleri satın almak yerine küçük girişimleri satın alan şirket, yeni pazarlara katılmaya devam ediyor. Apple’ın yatırımcısı olan Investment Partners Asset Management CEO’su Gregg Abella’nın da Apple’ın bu tavrından memnun olduğu görülüyor.

Büyük bir anlaşma yapmamak Apple’ı etkilemedi. Bu yüzden bozulmadıysa asla düzeltemezsiniz.

Son duruma bakıldığına Apple’ın yakın gelecekte büyük bir markayı bünyesine alması olası bir durum gibi görünmüyor. Bu durumun nedeni ise App Store’a yönelik incelemelere bakıldığında satın alma konusunda dikkatli davranılması gerektiği.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir