Tim Cook 24 Ağustos 2011 tarihinden bu yana Apple’ın CEO’luk görevini yürütüyor. Cook, 10 Mart tarihinde gerçekleşecek olan hissedarlar toplantısıyla görevini bırakabilir.

24 Ağustos 2011 tarihinde Steve Jobs Apple’ın CEO’luğundan ayrılmış onun yerine göreve Timothy (Tim) Cook gelmişti. O tarihten bu zamana kadar görevini yürüten Cook’un koltuğu ise güvende değil zira görevini bırakabilir.

apple2 1600x900 1

Merakla beklenen Apple hissedarlar toplantısının tarihi 10 Mart

10 Mart tarihinde Apple’ın yıllık olarak düzenlenen hissedarlar toplantısı gerçekleşecek. ABD Ulusal Hukuk ve Politika Merkezi (NLPC) gerçekleşen olan hissedarlar toplantısında CEO Tim Cook ve Al Gore’un yönetimden kurulundan çıkarılmalarını önermeyi planlıyor.

Fox Business tarafından sunulan rapora bakıldığında, ABD Ulusal Hukuk ve Politika Merkezi (NLPC) Apple yönetim kurulunda yer alan Tim Cook ve Al Gore hakkında SEC’e iki muafiyet talebi için gitti. NLPC’nin çağrısı şu yönde, Tim Cook yeniden yönetim kuruluna seçilmesin ve Al Gore’un yöneticiliği konusunda aleyhte oy kullanılsın.

NLPC’nin Kurumsal Bütünlük Projesi Direktörü Paul Chesser’e göre Al Gore Apple’ın yönetim kurulu bünyesinde görev üstlenecek beceriye sahip değil. Al Gore’nin bu görevi layığıyla yerine getirdi düşünülmediğinden dolayı hissedarlar toplantısında Apple bünyesinden ayrılması hususunda oylama yapılması düşünülenler arasında.

Öte taraftan CEO görevini yürüten Tim Cook’un da pozisyonu tartışma konusu. Ayrıca şirketin Çin’deki etkinlik seviyesi de sorgulanacak. NLPC’ni talebi Apple’ın Çin’de yürüttüğü faaliyetleri ve bölgedeki tedarik zincirinin tümünün sunulması yönünde.

ABD’nin son zamanlarda birtakım Çin firmaları devlet güvenliğini tehdit ediyor suçlamaları bilinen bir gerçek. Hal böyleyken Çin’de faaliyet sürdüren Apple’ın hareketlerine de tedbirli yaklaşım söz konusu. 10 Mart tarihinin iki yönetici için kritik olduğu aşikâr. Toplantının sonuçları merakla bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir