Apple Inc veya daha önce merkezi Cupertino’ da bulunan Apple Computer Inc. Tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayarlar tasarlayan, geliştiren ve satan çok uluslu Amerikan şirketidir. Apple tarafından IOS mobil uygulamaları için işletilen bir çevrimiçi mağaza olan App Store. İlk olarak 10 Temmuz 2008’de iPhone 3G için piyasaya sürülen App Store, iTunes Store tarafından desteklenmektedir. 

app store

Apple, daha önce de yaptığı açıklamalarla tepki toplamıştı. Yapılan açıklamalarda zamlar, vergi ve döviz kuru baz alınarak uygulanırken, iPhone fiyatları şu anda en pahalı 50 bin TL’yi geçmiş durumda. Zaten ekonomik sıkıntılar sebebiyle belirli ülkelerde uygulamaların fiyatlarının değiştirileceğini bildirmişti. Ancak teknoloji devi bir zammın daha yolda olduğunu duyurdu. Apple belirli ülkelerde App Store fiyatlarının artacağını duyurdu. 

Bu sıkıntılar arasında bazı ülkelerin vergi artışları ve bazı ülkelerdeki döviz kurlarını içermektedir. Apple bu değişiklikleri 13 Şubat ’ta başta İngiltere olmak üzere çeşitli ülkelerde yapacağını bildirdi. 

Apple, App Store Fiyatlarını Ülkelere Göre Değiştirecek!

Merkezi Cupertino’da olan ve teknoloji devi olarak adlandırılan, App Store isimli dijital mağazasında uygulama içi satın alma yapılan Apple, birçok yerde zam yapmayı planladığını bildiriyor. Şirket, applerle ve app içi satın almalarla yapılacak olan fiyat artışlarının ülkelere göre değişeceğini bildirdi. 

Bu konuyla ilgili olarak ise Kolombiya, Mısır, Macaristan, Nijerya, Norveç, Güney Afrika ve Birleşik Krallık app fiyatlarında bu zammı yaşayacakken; İrlanda, Lüksemburg, Singapur ve Zimbabve şeklindeki diğer ülkeler bu zam artışlarından etkilenmeyecek. Iphone üreticisi KDV indirimi gerçekleşen Özbekistan’da ise etiket değerinde olumlu yönde bir değişiklik yapacağını açıkladı.

Büyük Zam 13 Şubat’ta Geliyor!

iOS cihazlarının mağazası olan App Store için gelen zam da gerek uygulamalar gerek uygulama içi satın almalar için bu durum söz konusudur. Fakat bu fiyat artışlarının ülkelere göre değişiklik gösterdiğini belirtmek gerekir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir