Apple 27 inç monitör projesinden şimdilik vazgeçti. MiniLed panelle gelmesi beklenen model, Pro Display XDR’ın yeni versiyonu olacaktı.Apple, ürün çeşitliliğini yeniden gözden geçirmeye ve genişletmeye başladı. Bir süredir Apple şirketinin 27 inç boyutunda miniLED panele sahip bir monitör üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Fakat bu pazarın isim yapmış kişilerinden Ross Young, ProMotion destekli ekranın rafa kaldırıldığını söyledi.

Apple'ın kurumsal perakende ekibinde işten çıkarmalar başladı

ProMotion ve MiniLED teknolojili 27 inç monitör iptal edildi

Ekran analistliği yapan isimlerden Ross Young’un söylediğine göre Apple şirketi, miniLED panele ve ProMotion teknolojisine sahip 27 inçlik monitörü kullanıcılarla paylaşma düşüncelerinden vazgeçti. 27 inç boyutuna sahip bu ekranın Pro Display XDR’ın ikinci neslinin olup olmayacağı belli değildi.
Apple şirketi geçtiğimiz yıldan beri ürünü aktif olarak geliştiriyordu. Ayrıca miniLED panellerin sevk edildiği dahi duyulmuştu. 27 inçlik ekranın yeni bir ürün olup olmayacağı belli değil. Apple, en son 2019 yılında Pro Display XDR’ın tanıtımını yapmıştı.

Söz konusu yeni monitörün ilk olarak 2022 senesinin yaz aylarında piyasaya çıkarılması beklentiler arasındaydı. Fakat fabrikada yaşanan gecikme nedeniyle 2023 yılının ilk aylarına ertelendi. Ürünün ne zaman duyurulacağı ile ilgili son beklenti bu yılın Ekim ayıydı.Apple şirketinin çok daha ileri teknoloji monitörler üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü raporları ürünün askıya alınmasından sonra netlik kazandı diyebiliriz.

Bir süre önce Bloomberg’ten Mark Gurman, Apple’ın bilgisayar ihtiyacını önemli ölçüde azaltacak Silicon yongasından gücünü alan monitör üzerinde çalıştığını iddia etmişti.Şu anda Apple’ın piyasaya yeni bir Pro Display XDR sürüp sürmeyeceği belli değil. Buna ek olarak 2022 yılında çıkış yapan Studio Display hakkında da kesin bir şey söylemek mümkün değil. Fakat Apple şirketinin monitör geliştirmekten ve üretmekten vazgeçmek gibi bir düşüncesi bulunmuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir