Kelebek klavyeli MacBook modellerinin kusuru Apple’a oldukça pahalıya mal oldu. Şirket sorun yaşayan müşterilerine 50 milyon dolar ödeyecek. İşte detaylar:

M2 Pro ve M2 Max’li Macbook Pro geliyor

Apple, 2015 ve 2019 yılları arasında piyasaya sürülen MacBook Pro ve Air modellerindeki kelebek klavyelerdeki kusuru kabul etti. Kendisine açılan son davada suçlu olduğunu söyleyen Apple, binlerce MacBook sahibine 50 milyon dolar ödemeye hazır.

MacBook kelebek klavyesi arızalı olanlara ücret ödeniyor

2015-2019 yılları arasında üretilen tüm MacBook modelleri kelebek klavye ile kullanıldı. Ancak bu klavyelerin çoğu kire, kırıntılara veya toza karşı hassastı ve arızlanıyordu. Apple’ın MacBook Pro ve Air modellerine arızalı klavyeler koyduğunu iddia eden yakın tarihli bir toplu dava, şirkete çok pahalıya mal oldu.

Açıklanan bilgilere göre Apple, 2015 ve 2019 yılları arasında kusurlu MacBook’lar için müşterilerine 50 milyon dolar ödeyecek. Şirket kelebek klavyeli MacBook’u olan ve klavyeyi tamir etmesi gereken müşterilerin ödemenin bir kısmını alacağını belirtti.

Apple, 2015 yılında ilk kez kullanılan kelebek klavyenin daha konforlu ve dayanıklı olacağını iddia ediyordu. Ancak klavyenin dayanıklılık açısından yetersiz kaldığı ortaya çıktı. Binlerce MacBook sahibi; klavyedeki tuşların takılmasından, çatırdamasından veya yanıt vermemesinden şikayetçi olmaya başladı ve konu yargı sürecine taşındı.

Bu durum ne yazık ki, Apple’ın müşterileriyle yeterince ilgilenmediğini de gösteriyor. Teknoloji devi, kullanıcılar için bir onarım programı başlattı ve müşterilere yedek klavye sağladı. Ancak buna rağmen sorunlarını düzgün bir şekilde çözemedi.

Apple, toplu dava anlaşması sonucunda 50 milyon dolar ödeyecek. Klavyelerini değiştirmesi gereken müşterilerin 395$’a kadar ödeme yapması gerekiyor. Ancak bu durumun Türkiye’deki müşterileri etkileyip etkilemeyeceğini bilmiyoruz. Bu konu hakkındaki detayları ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağız.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunu?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir