Beeper Mini Android telefonlarda iMessage özelliğini kullanmamızı sağlayan bir servistir. Ancak Apple güvenlik önlemlerini öne sürerek Beeper Mini’yi engelleme kararı aldı. Beeper Mini’nin kullandığı tekniği tespit eden Apple, uygulamanın durmasına yönelik adımlar atmakta gecikmedi.

Beeper Mini’ye Apple’dan Yasak Geldi

Beeper Mini, 1.99$ ücret karşılığında Android kullanıcılarının iMessage’ı kullanmalarını sağlıyordu. Bu durumdan rahatsızlığını dile getiren Apple, buna çözüm olarak Beeper Mini’yi engelledi. Beeper Mini’nin kullandığı teknikleri analiz eden Apple, bu teknikleri güvenlik açısından uygun bulmadığı için uygulamayı engelleme kararı aldı. 

Beeper Mini servise bağlı olan cihaza bağlanmak yerine direkt cihaza bağlanma teknolojisini entegre etmişti. Bu durumdan rahatsız olan Apple, bu duruma son verdi.  

Apple Android iMessage Desteği Veren Uygulamayı Engelledi

Apple Android’de iMesagge İstemediğini Dile Getirdi

Apple bu konuya sessiz kalmadı. Apple’ın kıdemli Halkla İlişkiler Müdürlerinden biri olan Nadine Haija yaptığı açıklamalarda Apple’ın gizliliği ve güvenli bir kullanım sunmayı hedefleyen teknolojiler geliştirdiğini dile getirdi. iMessage’a erişim sağlamak adına sahte kimlik bilgileri kullanan kullanıcıların tespitinden sonra kullanıcıları korumak için böyle bir adım attıkları ifadelerine yer verdi. 

Bu açıklamalardan sonra ikiye ayrılan dünyada Apple’ı destekleyenler kadar karşı çıkanlar da oldu. Konu ile ilgili Apple yetkililerine X’ten seslenen ABD senatörü Elizabeth Warren, büyük teknolojiye sahip firmaların rakiplerini ezerek kârlarını koruduğunu ifade etti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir