Apple kullanıcılarının gelecek zamanda beklediği teknoloji hamlelerinden birisi olan Apple AirTag aksesuarlarını eşyalarınıza tutturacak ve Cihazımı Bul uygulaması ile özel eşyalarınızı takip edebileceksiniz. 

Apple ile ilgili beklenen tek gelişme bu değil. İddialara ve beklentilere göre gelecek yıl için Apple’ın zengin bir gerçeklik gözlüğünü kullanıcılara sunacağı konuşuluyor. Bu söylentilerle birlikte sessiz sedasız ilerleyen ve gerçekleşmesi an meselesi olan çok daha güçlü bir proje geliyor.

Peki AirTag Nedir?

Kaybolan eşyalar konusunda ilk teknolojik ürün geliştiricilerinden birisi olan Apple, şimdi de neredeyse kaybolmasından her eşyanın ve hatta sevdiklerimizin takibini yapmamızı sağlayacak bir projeye adım atmak üzere. 

AirTag adı verilmiş olan bu teknoloji taşınabilir bir aksesuar şeklinde tasarlanıyor. Bu yeni teknolojilerin öncülerinden olan Tile markası piyasanın lideri konumunda. Öncü marka Tile dışında da farklı markaların çalışmalarını yürüttüğü bu yeni ve farklı konsept takip konusuna yeni bir boyut kazandırıyor. Arzu ettiğiniz herhangi bir eşyanıza tutturabildiğiniz gibi çocuklarınıza vererek onun güvenliğini de sağlayabilirsiniz. Bluetooth teknolojisine ile birlikte 120 metreye kadar takip mesafesi sunan bu cihazı ücretli bir servise bağlı GPS desteği kullanımı durumunda sınırsız bir takip mesafesi ortaya çıkıyor. 

airtag1 1573713569

iOS 13.2 AssetData klasöründe yer alan bilgiler AirTag takip cihazlarının akıllı telefondaki Cihazımı Bul ara yüzüne bağlanabileceğini gösteriyor. Henüz cihaz boyutu ve GPS kullanımı ile ilgili bilgiler söz konusu değil.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir