Apple, halihazırda işitme cihazı olarak da kullanılabilecek AirPods ve AirPods Pro modelleri üzerinde çalışıyor. İddiayla ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor…

AirPods Pro

Apple, neredeyse tüm cihazların kullanıcılarının sağlığına odaklanmayı taahhüt ediyor ve giyilebilir teknoloji ürünlerinden biri olan AirPods’a da bazı yenilikler getirdi. Şimdiye kadar gelen bilgilere göre AirPods, sağlık fonksiyonlarıyla birlikte önümüzdeki birkaç yıl içinde daha kullanışlı ve verimli hale gelecek.

Bloomberg’in “Power On” haber bülteninde Mark Gurman, Apple’ın AirPods serisi hakkında büyük bir açıklama yaptı. AirPods, kullanıcılarını uzun yıllar sağlıklı tutacak önemli yeniliklerle donatılacak ve kişisel kulaklıkların ötesine geçecek.

Mark Gurman’a göre “sağlık araçları” unsuru, tıpkı Apple Watch’ta olduğu gibi doğal bir uzantı olacak. Ve çalışmanın daha da fazla dinleme potansiyeline sahip olduğu iddia edildi.

Apple, AirPods’a Bu Özelliği Nasıl Kazandıracak?

Kan akış hızını seyredecek ve kulaktaki kan akışını analiz edecek AirPods, bahsedilen sağlık özelliğini kullanıcılara kazandıracak.Bunu, kulak ve fotopletismografi (PPG) sensörleri kullanarak biyometrik algılama yöntemleriyle yapacak.

Ayrıca, cihazın VO2 algılama, termometreler, elektrokardiyogram sensörleri, empadans kardiyografi ve galvanik deri tepkisi gibi teknolojiler içerdiği yönünde veriler bulunmaktadır. 2014’e kadar uzanan bazı patentlerde, kalp atış hızı, sıcaklık ve terleme gibi tepkilerin izlenebilirliği de ortaya çıkmaktadır.

Apple , işitme sağlığıyla ilgili olarak, “Canlı Dinleme” özelliği de dahil olmak üzere, kullanıcının işitme duyusunu geliştirmek için iPhone üzerinden ses alarak bazı özellikler sunacak.

Şu an için, yukarıda bahsedilen özelliklerin hiçbiri FDA tarafından onaylanmamış ve kulaklıklar hala bir işitme cihazının yerini alabilecek donanıma sahip değil. Ancak, Apple’ın bu ve benzeri özellikleri gelecekte daha “resmi” hale getirmek için çalıştığına inanılıyor.

Makine Mühendisliği bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir