Tüketiciler ve Piyasalar Kurumu Aracılığı ile Hollanda’da Apple’a getirilen zorunluluklar sistemsel bir değişikliğe yol açtı. Uygulama içi satın alımlar için alternatif ödeme sistemlerini kullanacağını kabul etmesine rağmen Apple, bu durumda da komisyon almanın yollarını arıyor.

Son haftanın en önemli gelişmeleri arasında gösterilen bu değişiklik, Hollanda’daki kurum ile Apple temsilcileri arasında yapılan son görüşmeler ile karara bağlandı. Apple tarafından yapılan açıklamalarda Hollanda’daki bahse konu flört uygulamaları için uygulama içi satın almalarda alternatif sunulacağı belirtildi. Ancak Apple cephesinden gelen yeni haberlerde 3. taraf ödeme sistemleri kullanılsa dahi Apple bir şekilde gelir elde etmenin yollarını arıyor.

Gelen ilk bilgilere göre farklı bir web sitesine ya da sayfaya yönlendirme yapılsa dahi Apple satın almaların başarılı olması halinde komisyon almak adına özel bir sistem geliştiriyor. Apple’ın geliştireceği sistemin başarılı olması halinde ise hem şirketin yasalara uyması hem de gelirini kaybetmeden gelirin korunması sağlanacak.

Satın alımları takip eden bir sistem kullanılabilir

Konu ile ilgili gündeme gelen farklı iddialar Apple’ın yeni sistemine dair bazı ipuçlarını da sunmuş durumda. Açıklamalara göre Apple, kullanıcıların yönlendirildiği sayfayı takip ederek satın alma işleminin yapılıp yapılmadığını kontrol edecek. Başarılı bir şekilde ödeme ile tamamlanan işlemler sonrası ise uygulama için bir komisyon alma hakkı elde edecek. Bunun için uygulamaların 3. taraf ödeme sistemlerini kullanmak istemesi halinde Apple tarafından getirilen yeni şart ve komisyon oranlarını da onaylaması gerekecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir