Yeni bir söylenti, Apple’ın on yılın ardından büyük bir iOS tasarım değişikliğine gitmek için hazırlandığını söylüyor.

İOS sistemi üzerindeki tasarım öğelerinde uzun zamandır çok fazla değişiklik yapılamamasıyla dikkat çekiyor. Ancak bir değişim olursa, genellikle çok büyük bir şey olmamasıyla sıradanlık oluşturuyor. Eğer iyi geçmişe sahip bir kaynağın söylediğine göre, yakında çıkacak olan iOS 18 sistemi, gerçekten de önemli ölçüde güncellenmiş bir görünüme sahip olmasıyla kullanıcılarını etkileyebilecek.

apple

Bloomberg’den Mark Gurman’ın (baş muhabir) söylediğine göre Apple şirketi, “gerçekten de iOS’un tasarımını köklü olarak güncellemeye çalışıyor.” Bu bilgi bizlere çok fazla ayrıntı vermese de, belirgin farklılıklar olabileceğini öneriyor.

Genellikle Apple’ın yapacağı bir sonraki hamleleri tahmin etme konusunda güvenilir olan Gurman, iOS 18’in kısmen Apple Vision Pro’daki VisionOS’tan tasarım ilhamını alacağı yönündeki söylentilere yanıt vererek, bu ‘genel revizyonun’ gerçekleşmeyeceğini fakat Apple’ın 2024’te bu yolda adım atmaya başlayabilir gibi göründüğünü ifade ediyor.

Apple İOS Tasarımının Gelmesi Uzun Yıllar Alabilir

iOS’un gelecek yeni sürümleri genellikle Haziran ayındaki Apple’ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) tanıtıldığından kaynaklı, Apple markasının üzerinde çalıştığı sistemin özelliklerini ve tasarım olarak iOS 17 sürümünden ne kadar farklı olduğunu görmek için çok fazla beklememize gerek olmayacağını vurguluyor. En büyük tasarımsal değişikliğin yapıldığı 2013 yılında sunulan iOS 7’den bu yana geçen on yıl içinde uygulama simgeleri ve menüler değiştirilmiş ve düzenlenmiş olsa dahi gerçek anlamıyla genel bir yeniden tasarım yapılmadığını izlemledik.

Yeni bir söylenti, Apple'ın on yılın ardından büyük bir iOS tasarım değişikliğine gitmek için hazırlandığını söylüyor.

Gurman daha önce iOS 18’in ‘iddialı ve ilgi çekici’ bir güncelleme geleceğini söylemişti. Bu sebepten heyecanla beklenecek pek çok özellik olabilir gibi gözüküyor. Son zamanların gündem konularından teknolojideki her şeyde olduğu gibi, Siri ve iOS’un bazı büyük yeni yapay zeka destekli yeteneklerle güncellenmesiyle üretken yapay zekanın önemli bir role sahip olacağı ilgileri üzerinde toplayabilir.

Son olarak Gurman’a göre, iOS’un gerisinde kalmış olsada macOS da görsel bir yenileme alacak. Ancak görünüşe göre Apple’ın macOS tasarımı için planladığı güncellemeler hala başlangıç aşamasında bulunuyor. 2025 veya 2026’ya kadar da tamamlanmayacak olması şaşkınlık yaratıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir