Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, uygulama mağazası App Store için önemli bir değişiklik yapmaya karar verdi. Uygulama geliştiricileri için yeni fiyat seçenekleri hazırlandı ve sunuldu. 

Başarılı teknoloji şirketi Apple, yerel uygulama mağazası App Store’da beklenmedik bir değişiklik yapacağını duyurdu. Şirket App Store hakkında aldığı yeni karar ile artık geliştiricilere yeni haklar tanınacak. Bu hakların başında ise daha yüksek fiyatlı uygulama yayınlayabilecekler. 

App Store uygulama fiyatları değişiyor

Apple, App Store mağazasındaki yayıncılara uygulama için fiyatlandırma kısmında pek çok kademe sunuyor. Liste üzerinden seçim yapmaya karar veren geliştiriciler, seçmiş oldukları fiyata göre uygulamaları üzerinden gelir sağlayabiliyorlar. Konuyla ilgili Apple tarafından yapılan son açıklamaya göre App Store yayıncıları için 700 yeni fiyat kademesi eklediğinden söz etti. Geliştiriciler yeni gelişmelere göre yayınladıkları uygulamalar için 0.29 cent’ten, 10 bin dolara kadar fiyat seçebilecekler. Şirket, Ağustos 2021 tarihinde geliştiriciler için uygulama fiyatlarının artacağına dair söz vermişti. Yeni gelişmeler kapsamında yayıncılar artık geliştirmiş oldukları uygulamalar için 1000 dolar ve üstü ücret için Apple’a özel talepte bulunması gerekiyor. Bu gelişmenin üzerine şirket, gelen talep hakkında değerlendirme yapacak ve uygun görülmesi karşısında isteğe onay verecek. 

Bunlara ek olarak Apple, geliştiricilerin ücretli uygulamalar için yeni bir döviz seçeneğini de kullanıma sunuyor. Bu yenilik ile beraber yayıncılar, mağazada bulunan para birimine özel bir fiyat belirleyebilecekler. Bu özellik, döviz kuru yüksek olan ülkeler için fiyat değişikliğine sebep olabilirler. Euro bölgesi uygulama içi fiyatlarda artış yaşandı. 

ABD merkezli teknoloji şirketi, Euro kullanan tüm ülke ve bölgelerde App Store uygulamalarının ve uygulama içi satın alımlar için fiyatların artacağını dile getirdi. Apple, Euro bölgesi ülkelerin yanı sıra aynı zamanda; Şili, Mısır, Japonya, Malezya, Pakistan, Polonya, Güney Kore, İsveç ve Vietnam’da da uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatlarında artış yaşanacağından söz etti. Apple’ın, uygulama mağazası App Store hakkında aldığı bu yeni kararlar ile geliştiriciler ve oyuncular için çeşitli yeni adımlar atılabilecek.

Pakistan Devlet Bankası, CDBC’ler hakkında çalışmalarını hızlandırmaya odaklandı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir