Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ücretsiz Battle Royale oyunu olan Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5 gibi platformlarda hizmete sürülen oyun  Multiplayer Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülünü, The Game En İyi Çok Oyunculu Oyun Ödülü branşlarda ödüller kazanmıştı.

Piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra on milyondan fazla indirme ve bir milyon oyuncuya ulaşmıştı.Kusursuz çatışma mekanikleri ve eşsiz Legend karakterleri ile kendi türünde rakiplerinden üstün olmayı başarmıştı.

5

Bu başarısında silah hareketleri, karakter hareketleri, strateji seçeneklerinden taktiksel alanlara daha iyi oyun tecrübesi sunmasına borçlu. Tecrübeleriyle oyun içindeki küçük detayları, detaylı haritaları ve ateş ediyormuş hissini oyunculara gerçekmiş gibi yansıtmalarıyla baya başarı  elde etmiş olan Apex Legends oyunu tekrara düşen içerikleriyle, teknik sorunlarıyla kullanıcılarını yavaş yavaş kaybediyor. Yeni silahlar, karakterler ve haritalarla sezona güzel bir giriş yapmış olsalar da daha sonrasında  yapılan içerik güncellemelerinin  az olması ve sık olmaması oyuncuları Apex Legends oynamaktan uzaklaştırıyor. Apex Legends Winter Express tren modu son üç yıldır aynı ve ne kadar eğlenceli bir içeriğe sahip olursa olsun oyuncuları yeni bir şeyler görmek istiyor.

Geçen hafta  tekrar dönen Spellbound Collection etkinliği ise güzel bir şekilde karşılandı ama etkinlikteki güncelleme hataları kullanıcıları  hayal kırıklığına uğrattı. Ayrıca apex Legends’ı yüklemek isteyenler yükleme hatasıyla karşı karşıya kalırken, zorluklarla yükleyen oyuncular ise  ana menüye ulaştıklarında oyunun  çökmesiyle karşılaştılar.

Oyuncular uzun süredir Apex’ten sunucu sorunlarına çözüm bulmasını bekliyor. Güncellemelerde yaşanan bu sorunlar oyuncuların ve içerik üreticilerin başka oyunlara geçmesine neden oldu. SteamDB’ye göre Twitch izleyicileri  285 binlik zirveden %70 gerileyerek 83 bine, Steam üzerindeki oyuncu sayısı  ise 413 binden 360 bine düştü.

ABD’deki en iyi Apex Legends takımı olan NRG’nin oyuncularından Rocker Twitter hesabından ” Apex’le işim bitti.” açıklamasında bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir