Electronic Arts, Apex Legends Mobile oyununun kapatıldığını bildirdi. Piyasadaki diğer mobile Battle-Royale oyunlarına göre daha eğlenceli ve dinamik bir akıcılık sunan Apex Legends Mobile, 1 Mayıs 2023’te PST’de kapatılacak. Oyun kapandığı an oyuncuların sahip olduğu eşyalar veya satın aldıkları ekstralar kaybolacak ve firma bu konuda geri ödeme yapmayacak. Konuyla ilgili açıklamayı Apex Legends’ın yayıncısı EA’, mali yılının üçüncü çeyreğine ait finans raporu duyururken yaptı. 

Apex Legends
Apex Legends

Oyunun kapatılması kararının oyunun geliştiricileriyle birlikte alındığı belirtildi. Oyunun güzel bir başlangıç sonrasında nicelik ve kalitesinde düşüşler yaşandığı açıklandı. “Apex Mobile’ın güçlü başlangıcına rağmen, devam eden deneyim oyuncularımızın beklentilerini karşılamayacak. Geliştirme ortağımızla aylarca çalıştıktan sonra, mobil oyunu iptal etmek için ortak karar aldık.” 1 şubat tarihinde oyun içerisinde gerçek para ile satın alma işlemi yapmak engellenecek ve oyun tüm mobil uygulama platformlarında kaldırılmış olacak. 2 mayıs itibari ile tamamen kapatılmış olacak.  “Mevcut bir mobil Battlefield oyununun geliştirilmesini duraklatma kararı aldık.” ifadelerine yer verildi.

Electronic Art “Ayrıca mevcut bir mobil Battlefield oyununun geliştirilmesini duraklatma kararı aldık. Sektör geliştikçe ve birbiriyle derinden bağlantılı bir Battlefield ekosistemi oluşturmak üzere şekillendikçe, mevcut yönden hareket etmeye karar verdik. Franchise için vizyonumuzun en iyisi ve oyuncularımızın beklentilerini karşılamak. Çok şey öğrendik. Gelecekte bağlantılı Apex Mobile deneyimini yeniden tasarlama planlarımız var.” açıklamasında bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir