Son dönemlerin en popüler oyunlarından bir tanesi olan Apex Legends, platformlar arası çapraz oyunu desteklediğinden dolayı kişiler farklı cihazlarda oynayan oyuncular ile eşleşebilmektedir. Tüm platformlarda desteklenen oyun çapraz platform kapsamında; Xbox One, Xbox Series X|S, PS4, PS5, Nintendo Switch, Origin ve Steam platformlarında oyunu oynayanlar tarafından ortak bir şekilde oynanabiliyor. İlk geliştirildiği dönemlerde sadece aynı platformlardaki kullanıcıların eşleştirildiği oyun, çapraz oyun desteği alması ile birlikte artık oyunu oynayan tüm kullanıcıların bir arada oyun oynamasına imkan tanıyor. Eğer Apex Legends oynuyorsanız ve crossplay konusunda daha gelişmiş desteğe ihtiyacınız var ise aşağıdaki adımları takip edebilir ve Apex Legends çapraz oyunun keyfine varabilirsiniz.

Apex Legends Cross-Play Nasıl Oynanır?

Apex Legends cross-play, oyunun özellikle arkadaşlar ile oyun oynamak istenmesi halinde gerekiyor. Oyunu tek başına oyun oynayan kullanıcılar için çok farklı bir anlam ifade etmeyen çapraz platform desteği, arkadaşlarla daha zevkli. Bu işlemler için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Kullanıcıların arkadaşlarını bulabilmesi adına öncelikle oyun istemcisi üzerinden arkadaşlarını eklemesi gerekiyor. Arkadaşlar eklendikten sonra ise kolay bir şekilde bağlantı sağlanarak oyunlar oynanabiliyor.

Platforma giriş yaptıktan sonra ana menünün sağ alt köşesinde bulunan kişi simgesiyle gösterilen arkadaş ekranına ulaşmalısınız. Ekrana ulaştıktan sonra ise herhangi bir platform kısıtlaması olmaksızın arkadaşların isimlerinin bu bölüme yazılması ve ardından çıkacak sonuçlar üzerinden arkadaşlık gönderilmesi yeterli.

Apex Legends oyun ekranından bir kullanıcıya arkadaşlık isteği gönderildiğinde arkadaşlığını kabul edilmesi, reddedilmesi ya da kişinin engellenmesi gibi farklı seçenekler gösterilmektedir. Bu bakımdan kullanıcılar karşı kişi tarafından arkadaşlığın kabul edilmesi ile birlikte kolay bir şekilde oyunda eşleşebilmekte ve ardından ortak bir şekilde oyuna giriş yapabilmektedir. Arkadaş listesinde oyuncuların oyuna nereden ulaştığı ve hangi platformu kullandığı yanlarında yer alan küçük simgeler ile gösterilmektedir. Bunun herhangi bir önemi olmadığı gibi sadece bilgi verme amaçlıdır. 

Platformda çapraz oyun desteği varsayılan olarak açık durumdadır ve kullanıcılar yeni bir oyun başlatarak arkadaşları ile birlikte kolay bir şekilde oyun kurabilmektedir. 

Apex Legends Cross-Play Özelliği Nasıl Kapatılır?

Eğer oyunda avantaj sağladığını düşünüyorsanız ve mevcut özelliği kullanmayı istemiyorsanız, özelliği kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. Kapatma işlemlerinin yapılabilmesi adına ise lobiye gidilmesi, ekranın sol alt köşesinde yer alan oyun menüsüne ulaşılması ve ayarlardaki platformlar arası oynama seçeneğinin devre dışı bırakılması yeterli olmaktadır.

Çapraz oyun desteğinden yararlanamayan kullanıcıların da yine bu bölüme göz atarak özelliğini devre dışı olup olmadığını kontrol etmesi önerilmektedir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir