Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimine karşı siber savaş başlatan Anonymous, saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Grubun bir üyesi olan bilgisayar korsanlarından biri, saldırıların meşru sebepleri olduğunu ve barış sağlanmazsa Kremlin’e yönelik saldırıların artacağını söyledi.

Yaklaşık bir aydır gündemimizin ana maddesi olan Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak dikkat çeken bir gelişme daha oldu. Savaşın ilk günlerinde Rusya’ya siber savaş ilan ettiğini söyleyen uluslararası hacker grubu Anonymous, BBC’ye bir röportaj verdi. Bu röportaj Rusya’ya yönelik tehditlerle dolu.

Anonymous, Ukrayna savaşını Rusya televizyonlarında yayınladı

Anonymous, Rusya’da çok sayıda ölümcül siber saldırı gerçekleştirdi. Bunlardan biri de ülkedeki bazı TV kanallarının hacklenmesiydi. Saldırı kapsamında televizyon yayınlarının kontrolünü ele geçiren korsanlar, mesajlar yayınlayarak Rusya ve Rusya’nın savaşa karşı olduğunu iddia etti. BBC’ye yapılan açıklamalar, bu tür saldırıların artacağını söylüyor.

Anonymous’un Kremlin’e yönelik saldırıları artacak

Anonymous üyesi bir hacker konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Kremlin’e siber ‘savaş’ ilan ettiğimizden beri, Kremlin propaganda kanallarına yapılan ve asıl yayını kesintiye uğratan iki siber saldırı oldu. Ukrayna’daki mevcut durumun görüntülerini ve videolarını yayınladık. Ukrayna’da barışı sağlamak için hiçbir şey yapılmazsa, Kremlin’e yönelik saldırıları yoğunlaştıracağız.

Röportaj esnasında konuştuğu hackera bunun ciddi bir siber suç olduğunu söylediğinin de altını çizen BBC muhabiri, dikkat çeken bir yanıtla karşılaştığını ifade etti. Hacker bu uyarı karşısında şu şekilde cevap vererek Rusya ve Ukrayna savaşındaki taraflarını net bir şekilde belirtmiş;

Biliyorum. Ancak masum Ukraynalılar katlediliyor. Bu da saldırıları meşru hale getiriyor.

Rusya’nın savaştan çekilmeye yönelik bir niyeti yok gibi dursa da Ukrayna ve ülkeye destek verenlerde bu savaşta Rusya’yı geri çekilmeye zorlamakta oldukça niyetli. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir