NASA, Andromeda Takımyıldızı’nda bulunan sarmal Androidmeda Galaksisi‘nin bugüne kadar elde edilen en net görüntüsünü yayınladı. Tam 1.5 milyar piksel çözünürlüklü bu görüntü Hubble Uzay Teleskobu ile çekilmiş.

Yayınlanan 1.5 milyar piksel’lik görüntüde; mavi bölgeler spiral kollarda bulunan yıldız kümeleri ile yıldız doğum bölgelerini, koyu bölgeler ise karmaşık kozmik yapıların bulunduğu toz bulutlarıyla kaplı olan alanları gösteriyor. Ayrıca galaksi geneline yayıldığı görülen soğuk ve kırmızı yıldızlar da Andromeda’nın milyarlarca yıl öncesine uzanan geçmişini gözler önüne seriyor.

Andromeda’nın devasa görüntüsü

19

Andromeda Galaksisi‘nin sadece üçte birinin sığdığı 1.5 milyar piksellik görüntünün tamamının tek bir karede görüntülemek için 600 adet yüksek çözünürlüklü televizyonun yan yana getirilmesi gerekiyor. Andromeda’nın görüntüsünü buraya tıklayarak tarayıcınız üzerinde açabilirsiniz.

Dilerseniz Andromeda’nın yüksek çözünürlüklü görüntüsünü buraya tıklayarak, düşük çözünürlüklü görüntüsünü ise buraya tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Editörün NotuAndromeda’nın yüksek çözünürlüklü görüntüsü 4.3 GB‘lık devasa bir boyuta sahiptir. Bilgisayarınızda bu fotoğrafı açmak isterseniz, hoş olmayan ve başınızı ağrıtacak sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir