Günümüzde Xbox One ve PS4 gibi konsollar sadece oyun cihazlarından daha fazlasıdır, aynı zamanda oturma odanızda eksiksiz bir medya merkezidir. Peki Android’den Xbox veya Playstation’a video akışı nasıl yapılır?

Konsolunuz Wi-Fi aracılığıyla evinizdeki İnternet bağlantınıza bağlandığında, Netflix veya BBC iPlayer gibi full HD TV hizmetlerine erişebilirsiniz. Bunları Android telefonunuza veya tabletinize de bağlayabilirsiniz. Galaxy S5, HTC One veya diğer Android cihazlarda kendi filmleriniz, TV şovlarınız veya video koleksiyonlarınız ve fotoğraf albümleriniz varsa, bunları daha geniş görüntüleme için konsolunuza aktarabilirsiniz.

Xbox veya Playstation’a video akışı yapmak mümkün mü?

Play Store’da DLNA teknolojisini kullanarak bunu gerçekleştirmenize yardımcı olabilecek birkaç uygulama vardır. AirSync’in en iyi örnek olduğu söylenebilir. Cihazınızı masaüstündeki ve konsoldaki iTunes’a ve bir dizi üçüncü taraf hoparlör sistemine bağlar.

Ancak AirSync ücretsiz değildir. Öte yandan, Skifta. Skifta kısa süre önce durduruldu ve AirSync’ten daha düşük görünüyor, ancak kullanımı kolaydır ve yine de tüm içeriğinizi Xbox veya Playstation konsolunuza çok iyi aktarabilir. Güncelleme: Skifta artık Play Store’da mevcut değil. Artık iMedia Share Personal’ı Android’den konsolunuza aktarmanızı öneririz.

Skifta’yı indirin ve yükleyin

Skifta uygulamasını indirip yüklemek için Play Store’a gidin. Android 2.2 ve üzeri tüm Android cihazlarla uyumludur. Uygulamayı başlatın ve başlatılırken, güncellenirken ve kablosuz ağınıza bağlanırken birkaç dakika bekleyin.

Skifta Android için indir

Bir cihaz seçin

İlk adım, medya dosyalarınızın depolandığı kaynağı seçmektir. Bu, şu anda kullanmakta olduğunuz telefon veya tablet olacaktır, ancak diğer uyumlu ürünler de listede görünebilir.

Oynatma seçeneklerini seçinArdından, film, görüntü veya diğer içeriğin akışını yapmak istediğiniz cihazı seçmeniz gerekir. PS4, Xbox One veya diğer konsolunuz aynı wi-fi ağına bağlıysa, listede otomatik olarak görünmelidir.

Filminizi yayınlamaya başlayın

Son olarak, aktarmak istediğiniz medya dosyalarını bulmak için cihazınıza göz atmanız gerekir. Listeden film dosyasını seçin. Ekranınız kararacak ve kısa bir gecikmeden sonra film konsolunuz aracılığıyla TV’nizde oynamaya başlayacaktır.

Akış ortamının yalnızca ağınız kadar iyi olduğunu unutmayın, bu nedenle HD dosyaları daha az hızlı bir ağda belirli miktarda kekemeliğe neden olabilir. En iyi sonuçlar için ağı kullanan diğer uygulamaları ve hizmetleri kapatın. Skifta’nın üretimi durdurulmuş olsa da, yerel akış için hala çalışıyor; fazladan içerik için Kanallar özelliğini kullanamayacaksınız. Aramalarda görünmese de Play Store’da hala kullanılabilir durumda. İndirmek için yukarıda verdiğimiz linki kullanabilirsiniz.

iMediaShare ile film akışı

Play Store’dan iMediaShare’i indirin ve yükleyin. Uygulama ücretsizdir. Skifta’da olduğu gibi, uygulamanın konsolunuzla aynı kablosuz ağa bağlı olması gerekir. Uygulamayı başlatın ve ana ekrandan Galeri Videoları’nı seçin. Telefonunuzda depolanan tüm video dosyalarını görmek için ekranın alt kısmındaki Tüm Videolar’a dokunun.

Android için iMediaShare indir

Akış yapmak istediğiniz şeye dokunun. Sonraki ekranda Select Display seçeneği görüntülenir. Konsol da dahil olmak üzere burada listelenen ağlara bağlı tüm uyumlu cihazları göreceksiniz. Video akışını başlatmak için konsolun adına dokunun. Bu uygulama ile yerel müzik ve fotoğrafların yanı sıra Facebook içeriğini de aktarabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz film ve müzik video servislerini indirme seçeneğiniz de var.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir