Android ve iPhone kullanıcıları arasında yıllardır süren rekabet istatistiklere de yansıyor. Bu rekabet Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tarafından yapılan araştırma neticesinde Android yerine iPhone modellere geçiş yapan kullanıcı oranını gözler önüne serdi. 2023 yılında Android kullanıcılarının iPhone’a geçiş yüzdesi ölçüldü. 

Android Kullanıcılarının iPhone’a Geçiş Nedenleri 

CIRP, her sene ABD’de Android’i terk edip Apple’a geçen kullanıcı oranını açıklıyor. Yeni oranlar incelendiğinde, Android kullanıcıları geçen sene daha az iPhone tercih etmiş. Bunun sebebi pek bilinmese de hala 2020 ve 2021 oranları tutturulmuş değil.

Android’i bırakıp iPhone’a geçiş yapan kullanıcılar 2022 yılında yüzde 15 gibi bir orandaydı. Bu oran 2023 yılında ise yüzde 13 seviyesine kadar geriledi. 2020 ve 2021 yıllarında ise Android kullanıcılarının yüzde 11’i iPhone’ geçiş yapmaya başladı.

Android'den iPhone'a Geçiş Oranları
Android’den iPhone’a Geçiş Oranları

Android Modelin Eskimesi ve Kronik Sorunlara Sahip Olması

Araştırma kullanıcıların Android yerine iPhone modellere geçiş yapma nedenlerini masaya yatırdı. Android yerine iPhone tercih eden kullanıcıların belirrtiği dört neden:

Kullanıcıların önemli bir kısmı eski Android telefonun kronik sorunları yüzünden iPhone kullanmaya başlıyor. Özellikle Android üreticileri amiral gemisi modellerini dahi üç seneden fazla güncellemek istemiyor. Bu da kullanıcıları iPhone almaya itiyor.

Android Güncelleme Sorunları

iPhone’a geçiş yapan Android kullanıcıları yeni iPhone özelliklerini dikkate alıyor. Her ne bazı Android modelleri birtakım parametrelerle iPhone’un önünde yer alsa da iPhone her yeni güncellemeyle yeni özellikler kazandırıyor. Apple, her iPhone modeline beş yıl güncelleme garantisini sunuyor. Bu da kullanıcıların geçiş yapmasında önemli etkenler arasında.

Maliyet

Ülkemiz için geçerliliği çok olmasa da iPhone, amiral gemisi bir Android modelden daha az maliyetli olabiliyor.Burada kullanıcıların ikinci el satış fiyatları, uzun süre kullanım gibi faktörleri de göz önüne aınmalı.

Entegrasyon

Android yerine iPhone tercih eden bazı kullanıcılar, aileleri ve çevreleriyle daha kolay uyumlanabilen bir işletim sistemi için iPhone’a geçiş yapıyor. Özellikle FaceTime ve iMessage gibi iOS’a özel uygulamalar bu geçiş süresinde önemli pay sahibi.

Her ne kadar Android yerine iPhone tercih eden kullanıcı oranı az gibi görülse de iPhone bildiğiniz gibi her sene yalnızca dört model sunuyor. Bu doğrultuda toplam Android kullanıcı sayısı her zaman için iPhone’un oldukça önünde. 2023 rakamlarına göre Android kullanıcı oranı yüzde 61, iPhone kullanıcı sayısı yüzde 39 seviyelerinde.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir