Android’in en güçlü yönlerinden biri, uygulamaların normal bir bilgisayarın yaptığı gibi arka planda çalışmaya devam etmesine izin vermesidir.

Android’e, her ikisi de çoklu görev için yalnızca sınırlı desteğe sahip olan iOS ve Windows Phone beğenilerine göre büyük bir avantaj sağlar. Bu işletim sistemleri, uygulamalardan ayrıldığınızda uygulamaları sürekli olarak kapatır ve tekrar ihtiyacınız olduğunda yeniden açar. Bu sistemleri, uygulamaların üzerlerinde yapabilecekleri açısından çok daha az esnek ve kullanıcı için çok daha az güçlü hale getirir. Ancak Android’in bu alandaki gücü, en sık sorulan sorulardan birini de beraberinde getiriyor. Uygulamaları nasıl kapatırsınız?

Android uygulamalarını kapatmak neden onları çalışır durumda bırakmaktan daha kötü?

Aslında, uygulamaların sürekli olarak kapatılması telefonunuzun performansı ve pil ömrü üzerinde zararlı bir etkiye sahip olabilir. Android, kaynaklarını yönetmede çok iyidir. Çalışmak için belirli bir miktarda belleğe (RAM) sahiptir ve uygulamaların en iyi performans için ihtiyaç duydukları kadarını kullanmalarına memnuniyetle izin verir. RAM biraz azalmaya başlarsa ve diğer uygulamalar ve görevler biraz ihtiyaç duyarsa, işletim sistemi arka planda çalışan ve bir süredir kullanmadığınız uygulamalardan birini sessizce kapatır ve bu uygulamanın RAM’ini yeni göreve atar.

Google Drive klasörü Android telefona nasıl indirilir?

Sonuç olarak uygulamalar, onları son kullandığınızdan bu yana saatler, günler veya potansiyel olarak haftalarca bellekte kalabilir. Ve bu iyi. Pili tüketmiyorlar veya başka kaynakları kullanmıyorlar, bu nedenle herhangi bir olumsuzluk yok. İşin iyi tarafı, ihtiyaç duyduğunuzda çok daha hızlı yüklenecek ve onları kaldığınız yere geri yükleyecektir. (Ayrıca bu noktada, RAM’i boş tutmanın gerçekten hiçbir faydası olmadığını belirtmekte fayda var.

RAM kullanılmak için vardır ve herhangi bir zamanda tümünü veya en azından neredeyse tamamını kullanmak, telefonunuzun veya tabletinizin daha sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. (biraz RAM’i boş tutmayı denerseniz.)Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, uygulamaları kapatmanın Android üzerinde neden onları açık bırakmaktan daha kötü bir etkiye sahip olabileceği açıkça ortaya çıkıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir