Android 5.0 Lollipop, iki harika gizlilik ve güvenlik özelliği sundu. Biz ettik zaten Ekran sabitleme’ye baktı yanlışlıkla diğer uygulamalar ve verilere bakarak kendilerini bulma diğer kullanıcıların önlemek için ekrana tek bir uygulamayı kilitler. Diğeri daha da güçlü: Misafir modu ve çok kullanıcılı hesaplar. Marshmallow ve Nougat’ta hala mevcut.

Bu ikisi aynı şeyin parçalarıdır. Telefonunuzu ve tabletinizi kullanması için birine verirken Misafir moduna geçebilirsiniz. Bu, uygulamalarınız yüklenmeden veya verilerinize erişilmeden Android’in yeni bir sürümünü yükler.

Misafir daha sonra kendi içeriğine erişmek için kendi Google hesap ayrıntılarını girebilir ve cihazı sanki kendisininmiş gibi kullanabilir.

Tamamlandığında, kendi ana hesabınıza geri dönebilirsiniz ve değişiklikleri silinir. Veya değişikliklerini kendi kullanıcı hesabına kaydedebilirsiniz. Bu nedenle, bir aile arasında bir tablet paylaşıyorsanız, her kullanıcının kendi uygulamaları, verileri, bildirimleri vb. ile diğerlerinden tamamen ayrı kendi hesabı olabilir.

Lollipop’ta Misafir modundan en iyi şekilde nasıl yararlanılacağına bir göz atalım.

Misafir moduna geç

Lollipop , Misafir moduna geçmeyi ve bu moddan çıkmayı çok kolaylaştırır.

Telefonunuzu başka birine verirken, bildirim bölmesini aşağı sürükleyerek Misafir moduna geçin (tamamen genişletmek için iki kez aşağı kaydırın), ardından sağ üst köşedeki kullanıcı simgenize dokunun.

Açılan Kullanıcı ekranından Misafir’e dokunmanız yeterlidir. Telefon şimdi Misafir moduna geçecektir. Daha önce kullandıysanız, önceki misafir oturumunuza devam etmek mi yoksa sıfırdan başlamak mı istediğinizi sorabilir. Yeni bir boş hesap oluşturmak için tekrar Başlat’a dokunun.

Konuk artık yüklü olan tüm stok uygulamalarını kullanabilir, ancak başkalarını kullanamaz. Yeni bir uygulama yüklemek istiyorlarsa, Play Store’u açtıktan sonra istendiğinde kendi Google hesap ayrıntılarını girmeleri gerekir.

Misafir modu değişikliklerini sil

Misafir modundan çıkmak için bildirim bölmesini tekrar açın ve sağ üst köşedeki Misafir simgesine dokunun.

Misafir hesabını sıfırlamak için Misafiri kaldır’a dokunun. Bu, tüm değişiklikleri siler ve kaydetmiş olabilecekleri tüm verileri ve dosyaları (fotoğraflar dahil) kaldırır.

Misafiri Kaydet

Misafir ayrıntılarını kaydetmek için farklı bir kullanıcının simgesine dokunmanız yeterlidir. Bu, misafir hesabını kaydederken anında o kullanıcının hesabına geçecektir. Misafir modunu bir sonraki kullandığınızda, o misafirin kaldığı yerden devam etme veya sıfırdan başlama şansına sahip olacaksınız.

Yeni bir kullanıcı oluştur

Yeni bir kullanıcı oluşturmak için Ayarlar > Kullanıcılar’a gidin ve Kullanıcı ekle’ye dokunun. Bu, tamamen yeni bir kullanıcı hesabı oluşturur ve adlarını ve Google hesap ayrıntılarını girmeleri gereken tam Android kurulum ekranını içerir. Cihazdaki ana hesap, yönetici hesabı olarak kalır. Diğer kullanıcıların arama yapıp kısa mesaj gönderip gönderemeyeceğini ayarlamak için Ayarlar > Kullanıcılar ekranında dişli simgesine dokunun. Diğer hesapların, bu değişiklikleri kendi hesaplarında veya diğer hesaplarda yapma izni yoktur.

Bir kullanıcı ne gibi değişiklikler yapabilir?

Diğer kullanıcı hesapları tam yönetici haklarına sahip olmadığı için sizi cihazdan silemezler, bazı genel değişiklikler yapabilirler. Aynı uygulamalar yüklüyse, uygulamaları güncellemek onları tüm kullanıcılardan güncelleyecektir. Benzer şekilde, wifi ağlarına bağlanmak veya bağlantıyı kesmek, tüm kullanıcıları bağlayacak veya bağlantısını kesecektir. Zil sesleri gibi kişiselleştirme özelliklerinde yapılan değişiklikler diğer kullanıcıları etkilemeyecek ve özel zil seslerine diğer kullanıcılar da erişemeyecek.

Bir kullanıcı nasıl silinir

Lollipop’ta bir kullanıcıyı silmek istiyorsanız, ana hesapta Ayarlar > Kullanıcılar’a gidin. Silmek istediğiniz hesabın yanındaki dişli çark simgesine dokunun ve Kullanıcıyı kaldır’ı seçin. Kullanıcıyı silmenin, dosyalar da dahil olmak üzere tüm uygulamalarını ve verilerini kaldıracağı konusunda uyarılırsınız. Tamam’a dokunduğunuzda anında gerçekleşir, bu yüzden geri alınamayacağı için devam etmek istediğinizden emin olun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir