Android işletim sisteminde Gmail açmak isteyen kullanıcılar zaman zaman “Maalesef Gmail Durdu” hatası alabilmektedir. Bu tür durumlarda sorunun çözülmesi için farklı yöntemler kullanılabilir. Gmail Durdu hatası nasıl düzeltilir konusunda aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz.

Uygulama ve telefonu yeniden başlatma

Bu tür hatalarda ilk olarak standart çözüm denenmelidir. Bunun için Gmail uygulamasını kapatıp tekrar açmaktır. Uygulamayı tamamen kapatmak ve yeniden başlatabilmek adına Ayarlar > Uygulamalar menüsünden Gmail ayarlarına ulaşılmalıdır. Bu bölümde ekranda yer alan zorla durdurma butonu kullanılarak Gmail kapatılabilir. Ardından 3-4 saniye bekledikten sonra uygulamayı yeniden açabilir ve Maalesef Gmail Durdu hatasının çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Hala hatayı görüyorsanız, telefonunuzu da yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

Gmail’in önbelleğini temizleme

Android işletim sistemlerinde hata alınmasının en önemli nedenleri ise önbellekte yapılan yanlış yapılandırmalardır. Önbellek sistemi uygulamaların daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlasa da zaman zaman silinmesi gerekebilmektedir. Maalesef Gmail Durdu hatasının giderilmesi adına Gmail uygulamasının önbelleği temizlenebilir. Bunun için telefondaki Ayarlar > Uygulamalar ve bildirimler > Tüm uygulamalarını gör adımları takip edilmelidir.

Ardından listeden Gmail seçilerek zorla durdur seçeneği ile uygulamayı durdurabilir, Depolama ve önbellek bölümünden önbelleği temizle seçeneğini seçebilirsiniz. Böylece Gmail önbelleği sıfırlanacaktır. Maalesef Gmail Durdu hatası için uygulamayı yeniden açabilirsiniz.

Çoklu görev menüsünü temizleme

Çoklu görev özelliği bulunan cihazlarda, uygulamalar çoğunlukla arka planda açık tutulmaktadır. RAM’i kullanan bu özellikte, kullanıcılar farkında olmadan çoklu uygulama desteğinden yararlanabilmektedir. Bu durum hata alınmasında da etkilidir. Bu nedenle yukarı kaydırma hareketi ile birlikte arka plandaki uygulamaları kontrol ederek, Gmail’i kapatmayı deneyebilirsiniz.

WebView güncellemelerini kaldırma

Android System WebView, Android işletim sisteminde kullanılan bir uygulamadır. Ancak ilgili uygulama, uygulamaların çökmesine neden olabilmektedir. Uygulama kaldırılamaz ancak güncellemeler kaldırabilir. Maalesef Gmail Durdu hatası gibi hatalarda genellikle uygulamaya gelen son güncellemenin kaldırılması önerilir.

Maalesef Gmail Durdu hatası için mevcut çözümler yeterli olmaktadır. Ancak hala hata almaya devam ediyorsanız, bu konuda telefonun farklı sorunlara sahip olduğu da düşünülmelidir. Alternatif Gmail uygulamalarını kullanarak Maalesef Gmail Durdu hatası gidermenin kalıcı yolunu tercih edebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir