Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarda özelleştirme yapmak için birbirinden farklı özellikler vardır. Bu özelliklerden biri de akıllı cihazınızın kilit ekranına dilediğiniz notu eklemektir. Android cihazınızın kilit ekranına not eklemek için iki farklı yöntem kullanabilirsiniz. Bu sayede cep telefonunuzun kilidini açmadan ekranda yazan notu okuyabilirsiniz. 

Android telefonda kilit ekranına not eklemek

Pushbullet Android, iOS akıllı cihazlar için sunulan özel bir uygulamadır. Bu uygulama ile beraber bağlantıları, notları, dosyaları, hatta panoyu PC’den Android’e, Android’den Android’e, Android’den PC’ye ve benzer şekilde iOS’li iPhone’lar arasında paylaşma işlemlerinizi sadece bir kaç adım ile gerçekleştirebilirsiniz.

– Bu yazımızda ise ihtiyacımız olan tek özelliği Android kilit ekranında not görüntülemesini sağlamak olacak.

– Pushbullet uygulamasına gidin ve + simgesine dokunun,

– Note seçeneğini seçin,

– My device deyin,

– Başlığı yazın ve onaylayın.

Not, cihazınızın ekranında bildirim şeklinde görüneceği için sadece 4-5 kelime kadarını görüntüleyebilirsiniz. Bunu daha faza görünür hale getirmenin bir yolu, başlık ve açıklama arasındaki mesajı ayırmaktır. Bu sayede açıklama bildirim genişlediğinde görüntüleneceği için sorun teşkil etmeyecek. Pushbullet uygulaması çapraz platform destekli olup oldukça kaliteli bir Chrome uzantısına sahiptir. Bu nedenle dizüstü bilgisayarlardan Android – iOS akıllı cep telefonun kilit ekranına not göndermeniz mümkündür. 

22 1579347693

IFTTT ile kilit ekranı notu oluşturmak

IFTTT harika bir web tabanlı otomasyon aracıdır. Android işletim sistemi kullanıcılar için bir diğer vazgeçilmez araçtır. Bu sayede işlemleri otomatik hale getirir, kilit ekranı notunu da kolaylıkla oluşturabilirsiniz. Uygulama içerisinde otomatik Pushbullet notları göndermek için bir seçenek vardır. Bu ayarlamaları yaptıktan sonra, esas yapmanız gereken tek şey uygulamayı açmak, nota kaydırmak, dilediğiniz metni yazmak ve büyük aksiyon düğmesine dokunmak olacak. Uygulama içerisinde aynı anda sadece 3 farklı nota izin verilir. Pushbullet uygulaması diğerine göre daha kısa ve tüm deneyimi de daha hızlı hale getiriyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir