RAM, akıllı telefonların çok önemli bir parçasıdır – çoğunlukla telefonunuzun verilerini tutar ve çoklu görevlere izin verir. Tatlı nokta yaklaşık 4GB RAM gibi görünüyor. 1 GB RAM’e sahip telefonlar performans açısından büyük zarar görürken, 6B RAM’e sahip telefonlar 4 GB üzerinde neredeyse hiç performans artışı görmez.

Şu anda bir Android telefona, bir bilgisayara RAM eklediğiniz şekilde RAM eklemenin bir yolu yoktur – çoğu Android cihazı “chip üzerinde sistem”dir, yani CPU / GPU / RAM tek bir çip üzerindedir. Bu çipi basitçe değiştiremez veya yükseltemezsiniz.

Ancak yapabileceğimiz şey, SD kartın depolama alanını kullanarak takas dosyası alanı oluşturmak için bir SD kart ve üçüncü taraf uygulamalar kullanmaktır. Bu , RAM’i gerçekten artırmakla aynı şey değildir  bunun yerine, sanal bellek olarak belirli bir miktarda bölüm alanı kullanmamıza izin verir.

Bilinmesi gereken en önemli şey, performans kazanımlarınızın kullandığınız SD kartın türüne bağlı olarak değişeceğidir – bunun nedeni, SD kartların aktarım hızı açısından derecelendirilmesidir. Bu görev için SD kartınız en az 10. sınıf olmalıdır , ancak UHS-II veya UHS-III dereceli bir SD kart alabiliyorsanız çok daha iyi olacaktır. Şu anda piyasada bulunan en hızlı SD kartlar, Sony SF-G UHS-II U3, Lexar Professional 2000x UHS-II U3, Toshiba Exceria Pro UHS-II U3 ​​ve SanDisk Extreme PRO UHS-II U3’tür.

Android Telefon veya Tablet RAM’ini Artırmak İçin Neye İhtiyacınız Var?

Android’de RAM’i artırmak için takas dosyası yöntemini kullanmanın üç ana bileşeni vardır:

  • Kaliteli bir microSD kart (sınıf 4 veya üstü en iyisidir)
  • Köklü bir Android telefon veya tablet
  • Takas dosyasını yönetmek için bir uygulama

Android Telefonlarda ve Tabletlerde RAM’i Arttıran İki Uygulama

Android cihazınızda takas dosyasını manuel olarak belirtmek mümkün olsa da, bir uygulamayı kullanmayı daha kolay bulabilirsiniz:

  • Swapper – KÖK (Ücretsiz)
  • Root için Ücretsiz Swapper (Ücretsiz)
  • AMemoryBoost (Takas etkinleştirici) (Ücretsiz)

Bunların hepsinin reklam destekli seçenekler olduğunu unutmayın.

Her iki uygulama da aynı şekilde çalışır:

  1. Uygulamayı başlat
  2. Bir takas dosyası oluşturun
  3. Gerekli takas dosyasının boyutunu belirtin
  4. Takas dosyası için konumu seçin (harici microSD kart veya dahili depolama)
  5. Takas dosyasının oluşturulmasını bekleyin

Takas dosyasının başlaması için tamamlandıktan sonra telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekebilir. Takas dosyasının çalışmasını istediğiniz sürece uygulamayı yüklü bırakmayı unutmayın.

RAM’i Arttırmak Android’inizin Performansını Artırır mı?

Telefonunuzun SD kartının bir kısmını RAM’e ayırmayı başardıysanız, anında sonuç almalısınız. Hevesli bir mobil oyuncuysanız, daha önce uyumsuz olan oyunların artık çalışacağını görmelisiniz.

Bunun ötesinde, cihaz her zamankinden daha kullanışlı ve üretken olmalıdır. Ancak bu bir takas ile birlikte gelir.

Artık depolama alanınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Bu, takas dosyası tahsisi sayesinde artık eskisinden daha küçük. Dosyalara ve medyaya ayrılan daha az alanla, beklenenden daha hızlı dolacaktır. Verilerinizi favori mobil bulut depolama alanınızla senkronize halde tutarak bundan kaçının.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir