Eğer telefon kullanımınız ile ilgili farklı istatistiki bilgileri öğrenmek hoşunuza gidiyorsa Android işletim sisteminde yer alan ekran sürelerini kullanabilirsiniz. Mevcut ekran süreleri herhangi bir işlevi olmasa da kullanıcıların telefon kullanımında daha fazla detaya ulaşmasını sağlar.

Uygulama ile birlikte en çok hangi uygulamayı kullandığınızı ve ekrana ne kadar baktığınızı ayrıntılı bir şekilde görme imkânına ulaşmaktasınız. Eğer tüm bu veriler sizin için cazipse aşağıda yer alan adımları takip ederek ekran sürelerinizi kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Digital Wellbeing olarak adlandırılan mevcut uygulama, telefonların çoğunda bulunmaktadır. Samsung Galaxy ve Google Pixel telefon modellerinde aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Samsung Galaxy telefonda ekran süresi nasıl kontrol edilir?

Samsung Galaxy telefonlarda, ekran süresini kontrol etmek istediğinizde öncelikle ekranın üstünden aşağı doğru kaydırın ve araçlara ulaşın. Bu bölümde sağ üst köşede yer alan ayarlar seçeneğini seçerek telefonun ayarlarını açın.

Ardından açılacak olan menüde dijital sağlık ve ebeveyn denetimleri seçeneğini seçin. Bu seçimleri de yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan bir grafik simgesi görülecektir. Bu grafik simgesi sayesinde istatistiki bilgilerinize ulaşmanız mümkündür.

Haftanın her günü için ayrıntılı bir şekilde çubuk grafiği ekranda yer alacaktır. Böylece uygulamaların ve telefon kullanımlarının sürelerine yönelik kapsamlı bir şekilde gün gün detaylara bu ekran üzerinden ulaşabilirsiniz. Özellikle çocukların telefon kullanımlarında daha fazla denetim elde edebilmek adına geliştirilen bu uygulama, telefon kullanımlarını net hale getirmektedir.

Google Pixel telefonda ekran süresi nasıl kontrol edilir?

Google Pixel telefonlarda ise yine hızlı ayarlar bölümüne ulaşmanız gerekmektedir. Üst kısmından telefonu iki kez aşağıya kaydırarak açacağınız hızlı ayarlar bölümünde, en altta ayarlar simgesi yer almaktadır. Bu ayarlar simgesine dokunmanız ile birlikte dijital sağlık ve ebeveyn denetimleri görülmeye başlanacaktır. Böylece Samsung modellerde olduğu gibi grafikler üzerinden uygulama ve telefon kullanım süreleri ile ilgili tüm detaylara hızlı bir şekilde ulaşabilir ve telefon kullanımları hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Her iki modelde de yerleşik olarak özellik bulunmaktadır. Bazı Android modellerde bu özellik olmayabilir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir