Circle to Search adıyla bilinen daire çizerek arama özelliği Android’de nasıl kullanılır? İşte işlemlerle ilgili detaylar.

Circle to Search adıyla geliştirilen yeni özellikler, Android cihazlarda yaygın bir hale gelmeye başladı. Google Pixel 6, Pixel 7 ve pek çok Samsung Galaxy modelinde yer alan özelliğin kısa süre içerisinde tüm Android cihazlarda kullanılması bekleniyor. Bu yaygın kullanıma ek olarak kullanıcıların bu özelliği nasıl kullanacağını bilmesi de gerekiyor.  Kısa süre içerisinde yaygın bir şekilde Android cihazlarda kullanılmaya başlanacak özellik için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Android'de Daire Çizerek Arama Nasıl Yapılır?
Android’de Daire Çizerek Arama Nasıl Yapılır?

Daire Çizerek Arama Nasıl Yapılır?

Bu özellikten yararlanmak için yapmanız gerekenler oldukça basit.

  • Aramak istediğiniz bir şeyi bulun ve görseli belirleyin.
  • Ekranın altında yer alan ana sayfa düğmesine uzun basın.
  • Ekranın üzerini kaplayacak yeni bir sayfa açılacaktır.
  • Ardından aramak istediğiniz ürün, nesneyi daire içine almanız yeterlidir.
  • Bu seçim sonrasında arama sonuçları ekranda yer almaya başlayacaktır.

Arama yapmak için kolaylıkla daire çizmeniz bir görsel üzerinden de arama yapılmasını kolaylaştırıyor. Bu özelliğin banka uygulamalarında veya hassas, gizli bilgiler içerebilecek diğer uygulamalarda çalışmadığını unutmamanız gerekiyor. Güvenli bir kullanım için basit işlemlerde kullanılacak olan özellik, oldukça kullanışlı. Arama için ilerleyen dönemlerde çok daha fazla özelliği devreye alacak olan Google, bu tip yeniliklerle de kullanıcıların arama deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir