WhatsApp kullanıcıları uygulamadaki aramaları kaydetmek istediğinde bazı yöntemlerle bunu başarabilir. İşte WhatsApp aramalarını kaydedebileceğiniz seçenekler…

WhatsApp; mesaj, video, fotoğraf paylaşımı yapılabilen ve ücretsiz olması sayesinde internet üzerinden iletişimi sağlayan bir uygulamadır. Milyonlarca kullanıcısı bulunan uygulamada zaman zaman uygulamada bulunmayan özellikler gerekebilmektedir. Bunlardan birisi de WhatsApp aramalarının kaydedilmesi. WhatsApp’ta yerleşik olarak aramaların kaydedilmesini sağlayan bir araç bulunmamaktadır. Bu nedenle aramaların kaydedilebilmesi adına farklı araçlardan destek alınması gerekmektedir.

Android veya iOS'ta WhatsApp Aramaları Nasıl Kaydedilir?
Android veya iOS’ta WhatsApp Aramaları Nasıl Kaydedilir?

WhatsApp Arama Kaydetme Yöntemleri

WhatsApp arama kaydetme yöntemlerini inceleyelim:

Harici Uygulama

Tercih edilebilecek ilk yöntem  harici uygulamalar kullanmaktır. Ses Kayıt uygulaması telefonlarda varsayılan olarak yer alan araçlardır. Bunun için WhatsApp aramasını başlatmadan öne ses kaydı aracını açın ve kaydı başlatın. Ardından görüşmenizi hoparlör üzerinden yaparak tüm sesleri kayıt altına alabilirsiniz.  Bu yöntem temiz, net bir ses kalitesi sağlamayacak olsa da gelen ya da yapılacak WhatsApp aramalarının kayıt edilmesini sağlayan en kolay yöntemdir.

Üçüncü Taraf Bir Uygulama kullanma (Android ve iOS)

Eğer ses kayıt uygulamasını kullanmak istemiyorsanız Android işletim sistemini kullanan telefonlarınızda Cube Call Recorder gibi uygulamaları kullanmanız gerekir. İlgili uygulama sadece WhatsApp’ta değil telefonunuzdaki görüşmelerinizi de kayıt altına almaktadır. Bu sayede WhatsApp’tan anlık gelecek aramaları da hemen kayıt altına alabilirsiniz. Cube Call Recorder tek seçenek değildir ve farklı uygulamaları da kullanabilirsiniz.

iOS işletim sisteminde ise bu işlemler yapılamaz. iOS’taki sorun gizlilik ve güvenlik özellikleridir.  Bu nedenle  Apple ürünlerini kullandığınız durumlarda WhatsApp aramaların kaydetmek istiyorsanız ikinci bir cihaz kullanmanız gerekir. Bu ikinci cihazda ses kaydı yaparak ve konuşmayı yine hoparlör üzerinden yaparak kaydınızı tamamlayabilirsiniz. WhatsApp aramalarının kaydedilmesi için tüm yöntemler bu şekildedir. Sizin için en kolay olayını tercih edebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir