Zaman zaman gerek Android cihazlarınızda gerek iOS akıllı cihazlarınızda bulunan WhatsApp uygulaması üzerinden sahte konum gönderme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Her iki akıllı cihazdan da bunu yapmak mümkündür. Üstelik her işlem sorunsuz bir şekilde halledilecek ve size herhangi bir sorun yaşatmayacaktır. WhatsApp üzerinden sahte konum göndermek son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir bu sebeple vereceğimiz ipuçlarından mümkünse minimum miktarda yararlanın ya da ihtiyaç halinde yararlanın. 

8 1 2

iPhone’da WhatsApp’tan sahte konum atmak

Bu işlemi yapmadan önce akıllı cep telefonunuzda GPS konum servisini aktif hale getirin. Settings menüsündeki Privacy seçeneğine giriş yapın ve Location Services’ın etkin durumda olduğundan emin olun. Bu işlemleri tamamladıktan sonra WhatsApp’ın konum servislerine erişebiliyor olmanız gerekiyor. Konum servislerini etkinleştirdikten sonra WhatsApp uygulamasını açın. Sahte konum paylaşmak istediğiniz kişinin sohbet sayfasını açın, mesaj yazma kutucuğunun hemen solundaki + simgeli butona dokunun. Açılan seçenekler arasından Location’ı tercih edin. Karşınıza çıkacak olan ekranda orijinal konum paylaşmak için Send Your Current Location’a dokunmanız gerekiyor. WhatsApp mobil uygulaması ile sahte konum gönderme işlemleri içinse burada yer alan arama kutucuğuna dilediğiniz konum için sonucu verecek şekilde giriş yapın. Göndermek istediğiniz konumu sonuçlar arasından seçin ve arkadaşınıza gönderin.

Android’de WhatsApp’tan Sahte Konum Atmak

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarınız ile WhatsApp uygulaması üzerinden sahte konum atma işlemlerinizi de tıpkı iOS cihazda olduğu gibi yapabilirsiniz. Bu konuda tek fark ise konum göndermek için mesaj yazma kutucuğunun yan kısmındaki ataş simgeli butonun kullanılması gerekliliğidir. Android cihazlar için özel olarak tasarlanmış sadece bu işlemler için uygun olan yardımcı uygulamalar vardır. Bu uygulamalar arasında özellikle tavsiye edilen ise Mock Locations mobil uygulamadır. Uygulamaya sahip olmak isterseniz Google Play Store mağazasından Android cihazınıza indirebilirsiniz. 

Uygulamanın Android cihazınıza kurumunu tamamladığınız anda Android’de Settings menüsündeki Developer Options’a erişim sağlayın ve buradaki Select mock location app’ten yüklediğiniz Mock Locations uygulamasını seçin. Bu işlemlerin ardından uygulamayı çalıştırın. Göndermek  istediğiniz konumu seçin ve haritada üzerine dokunup basılı tutarak pinlemeyi sağlayın. Arayüzde sol kısımda bulunan ve yeşil renkli tick simgesine sahip olan butonu kullanın. Ayrıca konumu etkin tutmak için bundan sonra duraklat butonuna dokunma tercihini de seçebilirsiniz, aksi halde birkaç saniye sonra kapanıyor. Burada seçim size kalmış bir durumdadır.

 WhatsApp’ı açın, konum paylaşımı için gereken adımları takip edin. Mevcut konumunuzun Mock Locations ile ayarladığınız lokasyon olduğunu göreceksiniz. Bu yöntemle sahte canlı konum paylaşımı dahi yapabiliyorsunuz. Sahte konum göndermek zaman zaman kötü sonuçlar doğurabilir bu sebeple sahte konum paylaşım işlemlerinizi gerekmediği sürece kullanmayın. Hatta mümkünse kesinlikle bu tarz bir işlem ile arkadaşlarınızı ya da ailenizi kandırmak gibi bir işlem yapmayın. Nerede olursanız olun doğru söylemekte fayda vardır. WhatsApp mobil uygulamasını akıllı cihazınızda çok daha verimli hale getirmek isterseniz yardımcı uygulamaların size sunduğu seçeneklerden faydalanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir