Google’ın mobil işletim sistemi olan Android bazı noktalarda daha özgür bir sistem olduğundan ötürü iOS’a nazaran, kullanıcıya birçok işlevi gerçekleştirmeye izin veriyor diyebiliriz. Özellikle yardımcı ek araç uygulamalar ile beraber Android’in her noktasını özelleştirmek yada düzenlemek mümkün olabiliyor. Bu noktada ise sizlere Android işletim sistemli bir telefonda SMS gizleme işleminin nasıl yapılabileceğini anlatacağız. Bilindiği üzere günümüzde birçok anlık mesajlaşma uygulaması bulunsada, SMS hep varlığını koruyan bir sistem olarak bilinir. Akıllı telefonumuzun güvenliği adına yardımcı araçlar ile bu gibi mesajlaşma uygulamalarına kilitler yada çeşitli engellemeler yapılabilmektedir.

Özellikle SMS sisteminin herhangi bir internet bağlantısına gerek kalmadan kullanılabilmesi, kimi zaman kullanıcılar tarafından tercih edilebiliyor. Ancak çeşitli nedenlerden ve güvenlikten ötürü Android’de SMS gizleme gereği duyduysanız, bu noktada sizlere bazı araçlar önereceğiz. Gelin şimdi Android akıllı telefonlarda SMS gizleme işleminin yapılma adımlarına bakalım.

Android SMS Gizleme Rehberi

SMS gizleme noktasında oldukça yönetilebilir ve güvenilir bir şekilde çalışabilen uygulama olan Message Lock uygulamasından yardım alacağız. Diğer uygulamalar ile bu işlemi yaptığınızda, bildirim alanında gelen SMS bildirimi yine kolay bir şekilde gözükebiliyor. Fakat Message Lock ile bu durum söz konusu değil ve SMS tam anlamıyla gizlenmiş olacak.

  • Google Play Store aracılığı ile Message Lock uygulamasını indirerek akıllı telefonunuza kurun.
  • Uygulamayı açtığınızda akıllı telefonunuzda yer alan anlık mesajlaşma uygulamalarının listesini göreceksiniz.
  • Üst tarafta bulunan daire ikonuna bastığınızda mesajlaşma uygulamalarınızı gizleyecek olan deseni ayarlayacaksınız.
  • Uygulama arayüz bölümünde sağ üst bölümde yer alan ayar simgesi ile Notification Bar seçeneğini aktif edin ve bu sayede bildirim alanındaki okunabilme özelliğinin önüne geçmiş olun.
  • Tüm işlemler bu kadar, artık SMS mesajlarınız güven altına alındı ve tam anlamıyla gizlenmiş oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir