Huawei’nin kendi geliştirdiği işletim sistemi HarmonyOS önemli bir sızıntı ile gündemde. Sistemde Android uygulamaları kaldırılmış olarak gözüktü.

Huawei, HarmonyOS üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. tamamen kendine ait bir sistem ile cihazlarını desteklemek isteyen şirket, HarmonyOS adındaki sistemiyle gündeme geldi. Weibo’da yapılan son paylaşımlarda HarmonyOS NEXT’in kullanıcı arayüzünü ortaya çıkaran görüntülere yer verildi. Mate serisinden bir telefon ile ortaya çıkarılan bu görüntülerde HarmonyOS NEXT’te Android uygulamalarının tamamen kaldırıldığı görüldü.

HarmonyOS Neler Sunuyor?

Bugüne kadar yapılan tanıtımlar ve yaşanan sızıntılar sonrasında HarmonyOS için önemli bir gelişme kaydedilmiş. Görüntülere göre yeni sistemde yerel Android uygulamaları desteklenmeyecek. Kendi sistemindeki uygulamalar ve geliştirilecek yeni uygulamalar ile kullanım sunacak HarmonyOS, temelde kullanıcılar için yepyeni bir deneyim hedefliyor. Teknik açıdan bakıldığında ise HarmonyOS için Linux uyumluluk modülünü entegre eden Huawei, çok kapsamlı bir çalışma gerçekleştiriyor.

Android Uygulaması Olmayan Huawei HarmonyOS Arayüzü Sızdırıldı
Android Uygulaması Olmayan Huawei HarmonyOS Arayüzü Sızdırıldı

Yeni sürüm için şu andaki beklenti, Beta programının başlatılması ve ardından ticari sürümün piyasaya sürülmesi. Bugüne kadar gelen verilere göre Beta programı Nisan ile Haziran ayları arasında başlatılacak. Ticari sürüm için beklentiler ise yılın son çeyreği. Ekim sonrasında bu sürümün de duyurulması bekleniyor.

Zaman çizelgesi göz önüne alındığında, Huawei’nin uygulama uyumluluğu ve veri geçişi gibi kullanıcı deneyimi endişelerini gidermesi için zamanı var. Ancak yeni ekosistemde Huawei’nin tamamen yeni bir sistemi kullanıcılara nasıl sunacağı ve yeni sistemin nasıl benimseneceği oldukça kritik.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir